Garnalen met een dip van koriander en gepofte knoflook is zo’n lekker borrelhapje! Perfect om met oud- of nieuwjaarsdag te serveren. Het is chique, lekker en gezond. Koriander is superlekker bij de garnalen maar niet iedereen houd ervan. Mocht je liever op veilig spelen ga dan voor bieslook. Dit is ook erg lekker en geeft toch dat vrolijke groene kleurtje.
Hapje, Snack, Bijgerecht
Aantal: 12 stuks
Dit heb je nodig:
- 12 grote garnalen (gamba’s), schoongemaakt
- ½ bol knoflook
- 10 takjes koriander
- 1 el crème fraîche
- ½ el mayonaise
- 1 el water
- zout en peper
- scheutje zonnebloemolie
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Wikkel de halve bol knoflook (houd 1 teentje knoflook apart!) in aluminiumfolie en doe het wanneer de oven op temperatuur is een halfuur in de oven tot de teentjes knoflook zacht zijn. Pel de teentjes knoflook, de velletjes zitten los na het poffen dus kun je heel makkelijk de knoflook eruit halen. Doe de knoflook in een klein mengkommetje.
- Roer met een garde de knoflookteentjes een beetje stuk zodat het een puree word. Voeg de crème fraîche, de mayonaise en het water toe. Snijd de blaadjes van 8 takjes koriander fijn en voeg dit aan het sausje toe. Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met peper en zout.
- Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie tot het goed heet is. Snijd het achtergebleven teentje knoflook doormidden en voeg dit toe aan de olie. Voeg de garnalen toe en bak het 2 minuten per kant, de garnalen mogen nog een klein beetje glazig zijn want zo blijven ze het sappigst. Snijd de laatste 2 takjes koriander fijn en roer dit voorzichtig door de garnalen. Strooi een klein beetje zout over de garnalen en serveer ze met het knoflooksausje.
Ohh, dit ziet er goed uit! Ik zit gewoon te kwijlen achter mn scherm haha. 🙂
hahaha heb je ze al gemaakt? 😉
gepeld of niet?
Hi Diana, de garnalen bedoel je? Ik heb mijn garnalen gepeld maar dit kan ook ongepeld. Dan moeten ze alleen na het serveren nog gepeld worden. Succes, ik hoor graag of ze hebben gesmaakt. 🙂