Delft, Hotspots

’t Postkantoor, Restaurant hotspot in Delft

‘T Postkantoor
Adres: Hippolytusbuurt 14, 2611HN, Delft
Telefoonnummer: 015-7503243
Website: http://www.postkantoordelft.nl/

 

’t Postkantoor in Delft is van 1890 tot 2005 een écht postkantoor geweest. Hierna is er een restaurant van gemaakt maar nog steeds zijn veel oude details intact. De sfeer zit zeker goed in dit gebouw. Mooi meubilair, mooie antieke lampen en een lekker groot terras als achtertuin. ’t Postkantoor is een ideale plek om lekker bij te komen na het winkelen, het zit namelijk net naast alle winkelstraten. Laatst ben ik met mijn moeder en oma een dagje naar Delft geweest. Mijn oma was nog nooit op mijn werk geweest en aangezien ze elk bedrijf waar ik werk afgaat werd het tijd er een lekker bakkie te doen. Omdat het rond lunchtijd bij Kek altijd zó druk is dat er wachtrijen staan besloten we ergens anders te gaan lunchen, ik wou m’n oma niet laten wachten. We liepen richting ’t Postkantoor omdat ik hier vaak langs loop en het er supergezellig uitzag.

't postkantoor

't postkantoor

Het was (nog) niet heel erg druk toen we binnen liepen. Een mooi grote zaak met een vrij donker interieur maar toch licht door alle ramen.

Mooie houten meubels en gekleurde lampen, ik hou ervan! De inrichting is fantastisch en ook de menukaart ziet er goed uit. Met een verse muntthee bekijk ik de broodjes, wat een lekkere keuzes! Inmiddels hebben ze een nieuwe menukaart (I know, ik moet echt eens sneller worden met alles uittypen 🙂 ) maar het broodje dat ik koos staat er nog steeds op! Ik ging voor Turks brood met Oosters gemarineerde kip, paksoi, bosui en een gepofte knoflook mayonaise. Mijn moeder ging voor een broodje met rundervlees en m’n oma koos een uitsmijter.

De wachttijden zijn niet lang en al snel krijgen we 3 mooie broodjes voorgeschoteld. De broodjes zijn lekker alleen mis ik bij mijn broodje wel iets van frisheid. De kip marinade is best heftig door de zoute soja en hierdoor vind ik het na een paar happen een beetje te zout worden. De mayonaise van gepofte knoflook is erg lekker maar maakt het geheel alleen maar romiger en vetter, ik denk dat iets fris als wat sla of wat ingelegde komkommer het geheel een stuk frisser had gemaakt. Ik vind het broodje zeker niet vies maar.. Het zoute is gewoon écht in overvloed maar verder is het een lekker broodje.

Ondanks dat het niet het beste lunchgerecht ever was dat ik heb gegeten zou ik hier zeker terug komen. De sfeer is leuk, het personeel gezellig en ik ben erg benieuwd naar de nieuwe winter menukaart. De lunchgerechten kosten tussen de €4,00 en €16,00 wat op zich best fijn is, er is voor ieder en elk budget wat wils. Het broodje kip kost €8,50 wat ik voor een lunch broodje een prima prijs vind. ’t Postkantoor is elke dag geopend van 10.00 tot ’s avonds laat en is geopend voor ontbijt, lunch, diner en de late borrel.

't postkantoor

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *