Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Stamppotje van truffelaardappel, taugé en rucola

Een stamppotje van truffelaardappel, taugé en rucola is weer eens wat anders dan boerenkool of hutspot, het is een lekker vrolijk gerechtje door de kleurtjes. Ik heb dit stamppotje eigenlijk ontdekt met restjes. Op donderdags haal ik in Delft vaak goedkoop groentes op de markt. Heel fijn maar soms heb ik geen idee wat ik ermee moet doen. We hadden rucola en taugé en in de aardappelbak lagen nog truffelaardappeltjes die ik een keer had gehaald. Zo ontstond het stamppotje van truffelaardappel, taugé en rucola. Dit zijn de leukste gerechtjes, restjes bij elkaar gooien en dat er toch nog iets heel lekkers uitkomt. 🙂 Het lijkt me ook lekker er eventueel wat spekjes bij te bakken en wat zongedroogde tomaatjes door te doen, dat is weer een idee voor de volgende keer.

 

Hoofdgerecht zonder vlees

Aantal personen: recept voor 2 twee personen

 

Dit heb je nodig:

 • ongeveer 10 truffelaardappeltjes
 • 2 grote handen rucola
 • 2 grote handen taugé
 • 1 rode ui
 • toetjeslepel bruine basterdsuiker
 • toetjeslepel kokosolie
 • toetjeslepel light boter
 • zout
 • zonnebloemolie

Zo maak je het:

 1. Schil de truffelaardappeltjes. Zorg dat je niet je nieuwste shirt aan hebt, de paarse vlekken kunnen misschien lastig eruit gaan. Gebruik handschoentjes of was na het schillen gewoon goed je handen, zo loop je niet met paarse handen rond. 🙂
 2. Snijd de aardappels in ongeveer gelijke stukken en zet ze in een pan net onder water met wat zout. Kook de aardappels net als ‘normale’ aardappels gaar, wanneer je er makkelijk in kunt prikken met een mesje en de aardappel niet vast steekt is het gaar is, giet ze hierna af. In de tijd dat de aardappels koken snijd je de taugé en de rucola alvast iets fijner.
 3. Maak de rode ui schoon en snijd het in halve ringetjes. Verhit een beetje zonnebloemolie en bak hierin de ui ringen tot ze wat zachter worden. Voeg de basterdsuiker toe en laat het op laag vuur karamelliseren.
 4. Smelt de boter en de kokosolie samen in een klein pannetje. Stamp de aardappels met een stamppotstamper (het heet echt zo, ik heb het opgezocht haha) en stamp het boter- oliemengsel erdoor. Meng als laatste de taugé en de rucola door de aardappels. Breng je stamppotje op smaak met zout en eet smakelijk!
stamppotje van truffelaardappel, taugé en rucola

 

2 thoughts on “Stamppotje van truffelaardappel, taugé en rucola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *