Amsterdam, Hotspots

IJsmanschap Amsterdam

IJsmanschap
Adres:Van Spilbergenstraat 2 hs, 1057 RG, Amsterdam
Telefoonnummer: 020 3346145
Website: http://ijsmanschap.nl/

IJsmanschap in Amsterdam is een echte popsicle& coffee bar, super schattig toch?! Ik had echt geen flauw idee wat ik me bij een ‘popsicle bar’ voor moest stellen maar eigenlijk is het gewoon een ijssalon maar in plaats van bakken ijs, ijsjes op een stokje.

ijsmanschap amsterdam3

IJsmanschap Amsterdam gebruikt pure ingrediënten en maakt de ijsjes allemaal zelf. Het proces van het maken van de ijsjes duurt maximaal 20 minuten waardoor er minimaal lucht in zit en het een massief, puur ijsje word. De ijsjes in de supermarkt worden vaak ‘opgeblazen’ met lucht waardoor het minder kost, soms wel tot bijna 100%. Je kunt je dus voorstellen dat de smaak een wereld van verschil is. Voor de fruitijsjes word ingevroren fruit gebruikt. Wanneer je ingevroren fruit koopt is dit fruit op precies het juiste moment van rijpheid ingevroren. Vers fruit rijpt vaak nog wat na vanwege het transport en omdat ze dit bij IJsmanschap niet willen hebben ze voor bevroren fruit gekozen.

Er zijn verschillende soorten ijsjes; op zuivelbasis en op fruitbasis. Ik was uitgenodigd voor de opening en ik kon alle smaakjes proeven. Niet dat ik 15 ijsjes op heb hoor, het word in mooie stukjes gesneden. 😉 Ook konden we zien hoe de ijsjes gemaakt werden, heel gaaf! Ik kon niet alles zien doordat er een rij vol lange mensen voor me stond maar ze hebben in ieder geval een hele grote mal waar alle ijsjes in gaan. Wanneer de ijsjes klaar zijn gaan ze in een mega vriezer waar ze liggen tot ze verkocht worden.

ijsmanschap amsterdam2

De smaken met zuivel die ik heb geproefd waren o.a. framboos- champagne, dulche le leche, vietnamese iced coffee en marsala wijn met vijgen. De sorbetijsjes zijn bosvruchten en aardbei. Super mooie smaken, zo vol! Je proeft echt dat er veel van het ingrediënt in zit en dat het niet ‘water vermengd met een smaakje’ is. De framboos-champagne smaak is hun signature, ik moet alleen eerlijk bekennen dat ik deze niet zo lekker vond haha.. De Vietnamese iced coffee was wel helemaal mijn ding en een chocolade-hazelnoot variant was ook echt lekkerder dan menig chocoladereep.

Als het écht warm is buiten zou ik wel sneller voor een fruitijsje gaan, hierbij zou ik de framboos aanraden. Na van alle smaakjes een beetje geproefd te hebben nam ik een heel ijsje in de frambozen smaak met witte chocolade. Je kunt zelf toppings kiezen om er eventueel op te doen: witte en pure chocolade of nootjes als amandelen en hazelnoot, hmm.. Wanneer je een allergie hebt hoef je niet bang te zijn, het word duidelijk vermeld en ze hebben glutenvrije, notenvrije en lactose vrije ijsjes.

De meeste ijsjes kosten €3,50 en een paar €3,00. Voor €0,50 heb je er een topping bij en voor €0,75 heb je er 2 toppings bij. Oké, voor dit geld kun je in de supermarkt misschien wel 3 pakken kopen maar af en toe mag je jezelf wel even verwennen toch? Dan weet je weer waarvoor je werkt. 🙂

IJsmanschap is van woensdag tot maandag geopend van 12.00 tot 20.00. Op zaterdags gaat het zelfs om 11.00 al open. Op dinsdagen zijn ze nu nog gesloten maar als het echte hoogseizoen begint zal het elke dag geopend zijn.

ijsmanschap amsterdam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *