Hoofdgerechten met vis, Hoofdgerechten met vlees, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks

Snelle ruim-je-koelkast-op quiche

Tegen voedselverspilling, een snelle quiche; Heb jij ook van die dagen dat de koelkast uitpuilt van de restjes? Wij hebben dat hier best vaak. Een snelle quiche is hiervoor ideaal. Wanneer ik aan het werk ben eten mijn moeder en broertje samen, sommige groenten zijn dan net wat teveel. Nou kun je alle restjes weg doen maar je kunt er veel beter een restverwerkend maaltje van maken. Beter voor het milieu en je portemonnee, iedereen blij.  Een quiche is zo’n gerecht waar je praktisch alles in kunt gooien wat je maar lekker vind, als je maar de basis van bladerdeeg, ei, zuivel en een vulling aanhoud. Dit recept heeft geen vaste hoeveelheden, het mooie is namelijk dat dat niet veel uitmaakt, het enige verschil zal de baktijd zijn.

snelle quiche

snelle quiche

Hoofdgerecht met vlees/vis/ vega of als hapje
Aantal stuks: 1 quiche

Dit heb je nodig:

  • bladerdeeg
  • restjes groenten, plunder je koelkast, diepvriezer en de voorraadkast en je komt vast al een heel end!
  • wat vis of vlees: check even wat je nog in huis hebt, ik vond een pakje gerookt ontbijtspek
  • eieren
  • een zuivelproduct: wat melk, room, creme fraiche ect.
  • kaas: jonge kaas, mozzarella of bijv. geitenkaas

Zo maak je het:

1. Laat wat plakjes bladerdeeg ontdooien waar je je quichevorm volledig mee kunt bekleden. Wanneer ze wat ontdooid zijn prik je ze in met een vork, zo kan het deeg niet gaan rijzen. Bekleed de randen ook goed met bladerdeeg, anders loopt de vulling erlangs.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de groentes, het vlees of wat je ook over hebt in stukjes en meng het met wat kaas, zuivel en 2/3 eieren. Door de eieren gaat de quiche stollen dus wees hier niet te zuinig mee. Giet dit mengsel op de bladerdeeg en zorg dus dat het niet hoger dan de bladerdeegrand komt. Schuif de quiche in de oven voor ongeveer 40 minuten. Dit hangt een beetje af van je vulling, maar je kunt checken of het gaar is door met een satéprikker in de quiche te prikken, als je de prikker eruit haalt moet het droog zijn. Serveer het als hoofdgerecht met wat salade of snijd het in kleine borrelpuntjes.

TROUWENS;
Het is weer aspergetijd, yummy! Lees hier hoe je asperges schoonmaakt en maak ook eens het recept voor aspergesoep, een pasta carbonara met asperge of een aardappelsalade met kip en asperge.

snelle quiche

 

1 thought on “Snelle ruim-je-koelkast-op quiche

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *