Hotspots, Leiden

ROOS Taste& Smile Leiden

ROOS Taste& Smile

Waar te vinden:
Adres: Botermarkt 12, 2311 EM Leiden
Telefoonnummer: 071-7851294
Website: http://www.roosleiden.nl/

ROOS Taste& Smile in Leiden is een gezellig, klein lunchzaakje in het centrum van Leiden. Het stond al een lange tijd op mijn lijstje van hotspots waar ik eens heen wou, het kwam er alleen nooit van. Voordat ik naar een jubileumfeestje ging wilde ik nog even lunchen en.. YES! Er was plaats! 🙂

roos2

De kaart is niet heel uitgebreid en lijkt wat simpel, toch ziet het er allemaal lekker uit..

Na een drankje kiezen we een broodje, de tafelgenoot kiest een tosti en ik ga voor een broodje met makreelsalade. Pfoe, dat was een flink broodje! 2 Sneeën bruin brood met flink wat makreel, salade en een eitje. Ook de tosti ziet er net even wat specialer uit dan een tosti die we thuis in het apparaat doen, er zaten wat kruiden tussen en een lekker kruidig sausje.

Ik vond het broodje erg lekker! Pluspunt was zeker dat ik geen graatje in de makreel terug vond, niks zo irritant als die graat uit je mond peuteren.. 😉 Het had van mij wel iets frisser gemogen met iets meer limoensap maar dat is toch altijd vrij persoonlijk. Misschien zou een partje citroen erbij leggen een oplossing zijn, dan kan je zelf kiezen of je nog wat erbij doet, het stoorde in ieder geval niet. Het bosuitje erdoor was lekker en leuk voor de kleur.

Het opnemen duurde even maar de zaak zat dan ook wel vol. We hadden een beetje haast omdat we nog naar het feest moesten maar de broodjes stonden na het opnemen snel op tafel, fijn! Ik vraag me wel af hoe ze het eitje hebben gemaakt. Als het al zo snel klaar is maar de dooier toch nog mooi smeuig is.. Hmm.. Ik weet het niet! 🙂 De broodjes zijn ongeveer rond de €8,50 en de tosti iets minder. Prima prijs voor een flink broodje in een gezellig zaakje.

De style van ROOS lijkt erg op de style van de lunchzaak waar ik zelf werk, ze hebben zelfs dezelfde borden!

Ook de half gestutte muren, de houten details en de flesjes als vaasjes komen overeen. Niet dat dit ontzettend vreemd is, de eigenaresses kennen elkaar! Ik hou wel van dat sfeertje, het ziet er gezellig uit. Aan de bar zie je hoe alles vers word gemaakt, leuk!

Het grootste nadeel van ROOS is denk ik de ruimte. Ik raad het jullie allemaal aan hier eens langs te gaan voor ontbijt of lunch maar ik denk dat het beter doordeweeks kan, in het weekeind is de kans groot dat het vol zit. Oja, en de naam is een nadeel! Nu kan ik, mocht ik over een aantal jaren iets in Leiden openen, het niet meer ROOS noemen! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *