Deze brownies met gezouten karamel zijn echt hemels! Brownies met gezouten karamel zijn niet écht goed voor de lijn maar ze zijn zeker 100% goed voor je blijheids-gevoel! 😉 ZÓ lekker! In een paar dagen waren ze allemaal op haha. Ik heb ze niet allemaal alleen opgegeten hoor, moeders en m’n broertje hebben ook aardig meegeholpen. Heb je iets goed te maken bij iemand? Maak dan deze brownies met gezouten karamel, het werkt vast! 😉
Toetjes en andere zoetjes
Aantal stuks: Ongeveer 8/12, afhankelijk van hoe groot je ze snijd (ze zijn machtig)
Dit heb je nodig:
- 150 g pure chocolade, in stukjes gehakt
- 200 g ongezouten boter, in stukjes
- 265 g bruine suiker
- 3 eieren
- 110 g bloem, gezeefd
- 2 tl cacao, gezeefd
- zeezout
Voor de karamel:
- 180 ml slagroom
- 90 g boter
- 330 g suiker
- 125 ml water
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 160°C. Smelt de chocolade met de boter in een pannetje op laag vuur en laat het daarna een beetje afkoelen. Mix de suiker, ei, bloem, een snufje zeezout en de cacao door elkaar. Meng het met het chocolademengsel en mix het goed luchtig met een mixer. Ik heb een bakvorm van 20 x 30 cm gebruikt. Bekleed de bakvorm met bakpapier en bak de brownie in 30-35 minuten gaar. Check met een satéprikker of het gaar is, als je erin prikt en de prikker eruit haalt mogen er geen korrels meer aan plakken. Laat de brownie daarna helemaal afkoelen, eerst op kamertemperatuur en daarna even in de koelkast.
- Voor het maken van de karamel smelt je eerst de boter en de room, zet het hierna even opzij. Verwarm het water met de suiker tot 175°C op laag vuur. Blijf het goed in de gaten houden want het kan opeens heel snel gaan. Je mag het pannetje een beetje rond draaien zodat het gelijkmatig karamelliseert maar ga niet roeren, dan krijg je suikerkristallen. Haal het voorzichtig van het vuur en meng het met de room. Kijk goed uit, het kan weleens een beetje spetteren dus zorg dat je iets met lange mouwen aan hebt, je wilt geen brandwondjes. Let ook op: proef het niet! Het ziet er dan wel super lekker uit, het is super heet en dat wil je écht niet in je mond hebben.
- Zet de karamel weer even op laag vuur en laat het ongeveer 5 minuutjes doorkoken tot het wat dikker word en 1 geheel is. Stort de karamel over de brownie en laat het opnieuw opstijven voor ongeveer 4 tot 5 uur.
- Snijd de brownie in stukjes en besprenkel het voor het opdienen met wat zeezout. Geniet ervan!
Bedoel je met de chocolade misschien de cacaopoeder?
Hoi Paulien! Scherp opgemerkt! Ik was een ingrediënt vergeten te benoemen, sorry! Ik ga het nu meteen aanpassen, bedankt voor de reactie! 🙂
stop nou es met dat lekkers! 😛 daar gaat mijn dieet weer 😉
Haha.. En? .. Al gemaakt? 🙂 🙂