DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten, Soepen& salades

Groentebouillon tegen voedselverspilling

Een groentebouillon tegen voedselverspilling.. Er word teveel weggegooid, zoveel restjes vragen erom herbruikt te worden! Afsnijdsels van groenten, stelen van kruiden.. Ook hier in huis worden ‘restjes’ weleens weggegooid terwijl het allemaal in een lekkere groentebouillon kan! Gebruik gewoon wat je hebt liggen, je kan zo goed als alle groenten gebruiken.

DIY, Soep

Dit heb je nodig:

  • Groenterestjes (denk aan uienstukjes, het bovenste deel van prei, wortelschillen, het bovenste van venkel..)
  • Kruiden(stelen) (bijv. van peterselie maar als je wat oude takjes van bijv. tijm over hebt is dit ook lekker, voeg desnoods wat gedroogde toe)
  • Wat gekneusde peperkorrels
  • Schepje zout

Zo maak je het:

1. Was de groentes, je wilt geen zand in je bouillon.
2. Zet een pan op met koud water. Doe er niet teveel water in, dan word het waterig. De groentes moeten net onder staan. Breng de pan aan de kook.
3. Wanneer het kookt zet je het vuur laag. Nu is het een kwestie van tijd. De smaken moeten in het water trekken en zo word het een bouillon. Ik heb mijn bouillon 1,5 uur laten staan maar het kan korter of langer. Proef wanneer jij de bouillon zelf lekker vind. Als je de smaak zwak vind laat je het verder pruttelen en als de smaak te sterk is voeg je wat water toe.
4. Zeef de pan, je houd nu een zelfgemaakte bouillon over zonder enge toegevoegde stofjes, eet smakelijk!

groentebouillon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *