DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Snacks

Pizza met pulled oats, kaascubes en groentes

Pizza met pulled oats, kaascubes en groentes. Wat is er fijner als na een drukke dag met een pizza op de bank ploffen haha. Heerlijk! Toch is zo’n pizza uit het vriesvak van de supermarkt vaak niet helemaal het droombeeld wat ik er van heb. De pizza van de pizzaria is heerlijk maar vaak een onwijze vetbom. Op z’n tijd helemaal prima maar met het verse pizzadeeg dat ik laatst kreeg kun je je eigen pizza beleggen, zo kun je het nog redelijk gezond maken. In de foodybox die ik laatst kreeg zat allerlei lekkers en dit heb ik als toppings voor de pizza gebruikt.

Heb je haast of geen energie meer, bak de pizza dan als 1 geheel af in de oven. Lekker en snel. Maar heb je een pizzarette? Bak ze dan zeker gezellig samen af. Drankje erbij, gezellig muziekje aan en pizza’s bakken maar!

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220°C of zet de pizzarette vast aan. Snijd de prei doormidden en hierna in dunne ringetjes. Snijd de paprika in blokjes en daarna de tomaat in vier en hierna in plakjes.
  • Rol het pizzadeeg uit. Mocht je er kleine pizza’s van willen maken kun je deze uitsnijden, als je 1 grote pizzaplaat maakt hoef je het alleen uit te rollen. Verdeel de saus over de bodem en verspreid de groentes erover.
  • Snijd de kaasburger in kleine blokjes en verdeel de kaasblokjes en de pulled oats over de pizza. Bak het geheel af in ongeveer 15 minuten. In de pizzarette zal dit iets korter zijn. De bodem moet gaar en goudbruin zijn en de groentes als topping zacht en geroosterd. Eet smakelijk!

Meer pizza’s? Bekijk dan ook eens deze plaatpizza met Serranoham en balsamico of deze pizzavlinders als snack.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *