Cumelo carpaccio.. Was dah?! 🙂 De cumelo is een vrij nieuwe groente op de Nederlandse markt. Het is een kruising tussen komkommer en meloen, Heerlijk fris en een tikkeltje zoet. De cumelo bestaat al heel lang maar groeit alleen in bepaalde streken van Italië, sinds korte tijd importeren we ze naar Nederland.
Deze combinatie was heerlijk! Frisse, zoete smaken mengen mooi in dit gerechtje. Serveer het als voorgerecht, lunch of maak er een complete maaltijd van met wat meer sla en bijvoorbeeld wat brood met olijfolie erbij.
Dit heb je nodig:
- halve cumelo
- 4 el drinking vinegar azijn kurkuma
- 1 Cheese Rebelz burger
- 2 kleine handjes gemengde sla
- ½ komkommer
- ca. 16 cherrytomaatjes
- ca. 20 frambozen
- ca. 20 aardbeien
- ½ avocado
- 1 el olijfolie
- grofgemalen peper en zout
Zo maak je het:
- Snijd de schil van de cumelo op dezelfde manier als bij een meloen, de pitjes in het midden zijn gewoon eetbaar en hoef je er niet uit te halen. Snijd de cumelo vervolgens met een dun scherp mes in zo dun mogelijk, ronde plakjes. Leg de cumelo plakjes als een carpaccio verspreid over 2 mooie borden. Meng de azijn met de olijfolie en verdeel de dressing over de carpaccio, besprenkel het daarna met wat peper en zout.
- Snijd de kaasburger in blokjes van 1×1 cm. Bak de kaasblokjes in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Laat ze hierna afkoelen. Schil de komkommer in langwerpige plakken. Halveer de aardbeien en de cherrytomaatjes. Snijd de avocado in plakjes en lepel ze eruit.
- Nu is het tijd een feestje van de cumelo carpaccio te maken! Verdeel over beide een handje sla en drapeer hier wat komkommerlinten over. Verdeel de kaascubes, aardbei, framboos, avocado en tomaat sierlijk over de sla. Eet smakelijk!
Meer salades met cumelo? Eerder maakte ik al deze salade met geitenkaas en cumelo.