DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Fit en slank, Ontbijt, Recepten

Proteïne pap met verse melk en blauwe bessen

Proteïne pap met verse melk, bosbes en mango is een heerlijke, gezonde start van je dag. Lekker wat power om de dag in te knallen, of je nu een actieve sportdag hebt of je moet concentreren op werk. Ik ben een wandelende eetmachine haha, ik heb haast áltijd honger! Een tijdje geleden ben ik gaan testen wat voor mij het best werkt als ontbijt. Ik wou een voedzaam, lekker ontbijt waardoor ik tot de lunch verzadigd ben. Dit ontbijt is 1 van mijn blijvers. Verder zijn skyr en volkoren boterhammen met geklutst ei mijn favorieten. Ik merk dat een goed ontbijt voor mij zoveel baat heeft, ik heb na een lekker ontbijt helemaal zin in de dag en snaai ook veel minder door de dag heen.

Ik maak mijn pap op verschillende manieren maar heb altijd een basis aan hoeveelheden melk, havermout en proteïnepoeder die ik gebruik. Een heerlijk recept om lekker mee te variëren.

In de Fitbox die ik laatst ontving zaten verschillende producten die ik altijd in mijn pap gebruik, tijd om dit eens uit te testen! Het proteïnepoeder dat ik dit keer gebruikte was van het merk Purasana. Het was een poeder uit de ‘shape and control’ lijn, dit eiwitpoeder komt uit erwten. Ik heb al eerder koemelk- eiwit en soja- eiwit gebruikt. Gelukkig heb ik geen allergieën en heb ik eigenlijk niet echt voorkeur waaruit het eiwit word gehaald. Ik wissel het graag af.

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Verwarm de melk met de sucralose en de havervlokken in een hittebestendig bakje in de magnetron. Ik doe dit zo’n 3 minuten op 700 Watt. De havermout moet zacht worden en de melk warm maar let op dat de melk niet overkookt, je kunt het het beste in de gaten houden.
  • Roer het proteïne poeder erdoor en kluts de eventuele klontjes stuk met een vork.
  • Maak eventueel het fruit schoon en garneer je power proteïne pap met de toppings. Eet smakelijk!

Op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Bekijk dan ook eens deze recepten voor kokos- rijstpap, gezonde ontbijttaart of gezonde eiersalade. Succes gegarandeerd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *