Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Parelcouscous curry met paneer en spinazie

Parelcouscous curry met paneer en spinazie is een heerlijk gerecht dat bij mij is ontstaat uit allerlei producten die in de foodybox zaten. Elk seizoen word er weer een box bezorgd voor lekkere producten. Ik gebruikte bij dit gerecht de parelcouscous, de paprika’s en de paneer die in de box zaten. Parelcouscous kende ik al wel maar van paneer had ik eigenlijk nog nooit gehoord. Paneer is een kaas en het heeft qua smaak wel wat weg van hüttenkase. Het is in een plak gevormd en hierdoor kun je er mooie blokjes van snijden. Deze kaassoort is heel eiwitrijk en daarom een goede, gezonde vleesvervanger. Omdat paneer van zichzelf niet héél veel smaak heeft is het ideaal te verwerken in een curry!

Oranje paprika’s bevatten heel veel vitamine C, zelfs meer dan sinaasappels! Uit automatisme gebruik ik meestal rode of gele paprika. Qua smaak vind ik er niet heel veel verschil in zitten maar het was leuk eens met deze oranje varianten te werken. Deze parelcouscous curry is súper gezond en geeft je een echte energie-kick, je snapt dan vast wel dat ik dit voor het sporten met liefde naar binnen heb gewerkt. 🙂

parelcouscous curry

Dit heb je nodig:

  • 200 g parelcouscous
  • 225 g paneer (kaas)
  • 300 g spinazie
  • 2 oranje paprika’s
  • 2 el gele curry pasta
  • 3 el zonnebloemolie
  • 200 ml kokosmelk

Zo maak je het:

  1. Snijd de paneer in blokjes. Snijd de paprika’s in blokjes.
  2. Bereid de parelcouscous zoals op de verpakking aangegeven staat.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een grote wokpan. Bak de blokjes paneer rondom goudbruin. Voeg hierna de paprikablokjes toe en bak deze een paar minuutjes mee. Voeg dan ook de kokosmelk, spinazie en de currypasta toe. Roer goed zodat de currypasta oplost in de kokosmelk en breng het geheel aan de kook. Laat het 5 minuutjes doorkoken en breng het eventueel nog wat extra op smaak met een beetje zout. Serveer hierna de curry bij de parelcouscous, eet smakelijk!

parelcouscous curry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *