Bijgerechten, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Soepen& salades, Voorgerechtjes

Minestronesoep met pasta en maïs

Minestronesoep met pasta en maïs. Wat heb ik gesmuld van deze soep zeg! Een goed vullende maaltijdsoep met lekker veel groenten en wat koolhydraten, bomvol smaak! Je kunt met minestronesoep alle kanten op. Gebruik lekker de groenterestjes en kruiden die je nog hebt liggen. Het lijkt me bijvoorbeeld ook erg lekker er nog wat kleine stukjes aardappel in mee te koken. Of wat erwten, zelfs olijfjes lijken me er heerlijk in, dat is nog eens een goede manier van je koelkast opruimen.

Het maken van deze minestronesoep met pasta is onwijs simpel! Alleen wat snijwerk, daarna is het een kwestie van alles opzetten. Achteraf geen geneuzel met pureren of zeven. Heerlijk comfort food! De soep was voor mij alleen veel te veel, ik heb een gedeelte ingevroren. Zo heb ik later deze maand nog een heerlijke kom soep!

Dit heb je nodig:

  • 2 uien
  • 5 wortels
  • 1 prei
  • 1 maïskolf
  • 5 tenen knoflook
  • 550 g tomaten passata
  • 1,5 l groentebouillon
  • 150 g pasta
  • 3 el zonnebloemolie

Zo maak je het:

  • Maak de knoflook en ui schoon en snijd het in fijne blokjes. Ik heb de wortels goed gewassen en de schil gewoon gebruikt, was ook de prei goed voor je deze in halve dunne ringen snijd. Snijd de wortel eerst in dunne repen en dan in blokjes. Snijd met een scherp mes de mais van boven naar onder van de kolf af.
  • Verhit de zonnebloemolie in een ruime braadpan en zet alle groentes zo’n 5 minuten aan op middelhoog vuur, de geuren moeten al vrijkomen.
  • Voeg de pasta, bouillon en tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Laat alles een halfuur zachtjes doorkoken, de pasta en de groenten moeten zacht en gaar worden. Schenk de minestronesoep met pasta en groenten in kommen, eet smakelijk!

Meer soep? Bekijk dan ook eens deze pittige pompoensoep met feta of deze power prei-broccolisoep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *