Fit en slank, Hapjes, Koken van een ander, Recepten, Snacks, Toetjes& andere zoetjes, uit een kookboek

Gezonde brownies van zwarte bonen en dadels

Gezonde brownies van zwarte bonen en dadels. Soms wil je gewoon écht even een lekkere zoete snack maar heb je net geen zin in al de suiker die erin zitten. Deze gezonde brownies bevatten goede bouwstoffen om de dag door te knallen! Een prima tussendoortje voor op werk of voordat je gaat sporten. Mocht je trouwens wel ‘all the way’ willen gaan, maak dan deze brownies met gezouten karamel, die zijn ook écht heel lekker. Ik maakte deze brownies uit dit kookboek, een superfijn, leerzaam boek waarin ze je veel vertellen over de theorien wat nou precies gezonde en ongezonde voeding is.

Dit heb je nodig:

  • 530 g zwarte bonen (uitlekgewicht)
  • 20 medjool dadels
  • 4 eieren
  • 6 el olie
  • 140 g cacao
  • 1 tl gemalen vanille
  • 4 el bakpoeder

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Check of er nog pitten in de dadels zitten en haal deze eruit mocht het er nog in zitten. Spoel de zwarte bonen om met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Maal de bonen met de dadels, eieren en ook de olie in een keukenmachine tot een glad beslag. Voeg daarna de cacaopoeder, vanille en het bakpoeder toe en maal alles nog even goed, het moet een glad beslag zijn.
  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier en giet het browniebeslag erin. Verdeel het deeg zodat het gelijkmatig afbakt en bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar. Wanneer je er met een satéprikker in prikt mag het stokje er nog een klein beetje nat uitkomen. Dit betekend dat de gezonde brownies vanbinnen nog een beetje klef zijn en zo zijn ze het lekkerste. Laat het afkoelen en snijd het in stukken. Geniet van je gezonde brownies!
gezonde brownies

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *