Zoete aardappel plaattaart met geitenkaas, paddenstoelen en spekjes is zo’n geweldige combinatie! Een krokante bodem, het ‘vlezige’ van de gekruide paddenstoelen, de romige geitenkaas en dan het zoute spek. Wat een verleiding haha! Eerder maakte ik ook al deze plaattaart met bospeen en loofpesto en een plaattaart met groene asperges, zó ideaal dat het zo lekker snel klaar is. Ik haalde 3 porties uit deze plaattaart maar wanneer je hierbij een lekkere salade maakt moet het met 4 personen ook nog wel voldoende zijn. Of snijd het lekker in kleine puntjes voor bij een borrel, ook heel leuk! Doordat je een kant-en-klaar deeg gebruikt staat dit pareltje zo in de oven. Kun jij mooi daarna even een kaarsje aansteken, wijntje inschenken, een lekker muziekje aanzetten en voor je er erg in hebt aan tafel.


Dit heb je nodig:
- 1 rol vers bladerdeeg
- 125 g crème fraîche
- 2 tl ras el hanout
- 1 grote zoete aardappel
- 50 g geitenkaas bolletjes (van Bettine)
- 100 g gemengde paddenstoelen
- 6 plakjes uitgebakken spek
- 3 el olijfolie
- 5 takjes tijm
- Versgemalen peper
Zo maak je het:
- Verwarm de oven op 200 °C. Meng de crème fraîche met de ras el hanout en rol hierna het bladerdeeg uit. Verdeel daarna het sausje over de bladerdeeg.
- Schil de zoete aardappel met een dunschiller. Snijd de zoete aardappel daarna met een scherp mesje in zo dun mogelijke plakjes. Bedek de plak bladerdeeg met de zoete aardappel en doe dit door het dakpansgewijs neer te leggen.
- Meng de paddenstoelen met de olijfolie. Rits de tijm van de takjes en meng het ook door de paddenstoelen. Verdeel de paddenstoelen over de plaatpizza. Verdeel ook de geitenkaas bolletjes over de pizza. Scheur het spek in stukjes en verspreid ook dit over het geheel.
- Bak de zoete aardappel plaattaart in 20-25 minuutjes gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
