Keukendagboek, Kokspraat, Reviews

Gekkiggeit met Bettine geitenkaas

Gekkiggeit met Bettine geitenkaas, kan het nog gekker?! Door een salade, in de quiche of gewoon bij een heerlijk kaasplankje, kan jij geitenkaas waarderen?

Geitenkaas is een typisch product van: ‘you hate of or you love it’ en er is geen middenweg. Alhoewel ik vroeger niet aan geitenkaas moest denken vind ik het nu erg lekker! Zachte geitenkaas, oude of belegen.. Ik lust het allemaal! Toen Debby van Deb’s bakery vroeg of ik mee wou op perstrip naar de Bettine hoeve zei ik meteen ja, super leuk!

Na een ronde door de boerderij waren we niet meer te houden, we werden begroet door honderden schattige geitjes! Écht, wat zijn die beesten kicken hahaha. Na de boerderij vertrokken we naar de fabriek waar de geitenmelk werd verwerkt tot zachte geitenkaas. Het proces is natuurlijk hartstikke geheim en dit mag ik uiteraard niet delen maar het was een toffe ervaring dit eens gezien te hebben.

Na alle rondleidingen gingen alle hongerige foodbloggers aan de slag. Na een paar uur heerlijk gekookt, gekletst en gegeten te hebben vertrokken we weer richting huis met een goed gevulde goodybag, het was een mooie dag!

Gekkiggeit tijdens de excursie maar toch veel geleerd..

Van deze dag is me vooral bijgebleven hoe veelzijdig geitenkaas is. Het gaat goed samen met fruit, eieren, salades, als topping in soep, als borrelhapjes, in pasta, op pizza, door de stamppot of bij een kaasplank. Ik had al best wat ervaring met geitenkaas en de manieren waarin het verwerkt kon worden maar deze dag heeft me wel geprikkeld binnenkort eens wat lekkere recepten te verzinnen met geitenkaas. Ook ontdekte ik belegen geitenkaas. Deze soort kende ik nog niet maar is érg lekker.

Bedankt Bettine hoeve en Debby voor de organisatie! Ik ben hiervoor uitgenodigd en heb een goodybag met lekkere kaasjes gekregen, verder bevat deze post geen sponsoring en is het zoals altijd 100 % mijn eigen mening.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *