Zalmtartaar met avocado en wakame crème, is dat ff fancy?! Dit gerecht is easy peasy, goed voor te bereiden en het steelt de show tijdens jouw diner. De smaken van rauwe zalm, smeuïge avocado, zoute sojasaus en zilte wakame zijn fantastisch.
Ik maakte dit gerecht voor de verjaardag van de boyfriend, lekker chique opgemaakt en mega lekker. Dit misstaat ook zeker niet op bijv. een Valentijns diner. Het torentje maakte ik met behulp van een keukensteker. Handig om aan te schaffen maar mocht je dit niet willen kun je met 2 lepels een bolletje maken en het op deze manier leuk neerleggen.

Dit heb je nodig:
- handje gemengde sla naar keuze
- 1 avocado
- 300 g verse zalm
- 4 el sojasaus
- 1 limoen
- 1 el zonnebloemolie
- 5 takjes koriander
- 1 el crème fraîche
- 2 el wakame
- Versgemalen peper en zout
Zo maak je het:
- Snijd de verse zalm in kleine blokjes. Hak de koriander fijn maar houd een paar blaadjes achter als garnering. Meng de zalm met de sojasaus, koriander en de olie.
- Verwijder de schil en de pit van de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes en doe het hierna in een kommetje. Pers het sap uit de limoen en meng het daarna met de avocado. Breng het op smaak met peper en zout.
- Maal in een keukenmachine de wakame met de crème fraîche.
- Zet een steker op het midden van een bord. Leg wat gemengde sla in een steker en druk het een beetje aan. Begin met een laagje avocadoblokjes, druk het zacht aan met een lepel en verdeel hierna de helft van de zalm erover. Top de zalmtartaar af met kiemen en koriander en herhaal het hierna met het tweede bord. Leg een grote lepel wakame crème naast het tartaartje en maak een druppel met de punt van de lepel. Eet smakelijk!
Ga jij voor een echt chique 3- gangen menu? Maak dan eens de black angus steak met Oosters sausje als hoofdgerecht en deze vegan granaatappel- maanzaad tulbandjes als dessert.
