Bijgerechten, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Fit en slank, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten, Voorgerechtjes

Witte asperges met bacon -amandel crumble en ei

Witte asperges met bacon- amandelcrumble en ei. Heeerlijk, snel en zo simpel. Sowieso ben ik gek van witte asperges, krokante amandeltjes en zoute crispy bacon. Gooi dit bij elkaar en je hebt een heerlijk bijgerecht. Het witte goud is maar een paar maanden per jaar verkrijgbaar. In die tijd probeer ik altijd graag wat nieuwe recepten uit. Deze witte asperges met bacon komen bij mij zeker vaker op tafel. Ik vond de keuze met bacon ook leuk omdat je eigenlijk altijd recepten met ham ziet. Lekker om hier wat gestoomde krieltjes bij te serveren.

Bijgerecht, Voorgerecht, Hoofdgerecht met vlees

Per portie ca. 392 kcal, 10 g koolhydraten, 29 g vet, 20 g eiwit

Dit heb je nodig:

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en kook de asperges. Klik op dit artikel voor de uitgebreide informatie over hoe je dit doet.
  • Zet een steelpan met ruim water op het vuur. Wanneer het water kookt, kook je de eieren 6/7 minuten. Spoel de eieren onder koud water, pel ze hierna en halveer het ei.
  • Rooster de amandel met de bacon zo’n 5 minuten in de oven tot het goudbruin en knapperig is. Laat het een paar minuten ‘uitharden’ en hak het hierna door elkaar fijn.
  • Serveer de witte asperges met de bacon- amandelcrumble en het eitje. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.