Den Haag, Hotspots

Tasty Walk, een wereldse ‘staycation’ in Den Haag

Tasty Walk is een initiatief dat in deze rotte coronatijden het leven nog een beetje gezellig wilt maken. Lekker wandelen door een stad naar keuze met afhaalpunten bij verschillende horecazaken. Je haalt wat lekkers, wandelt door naar de volgende spot en ziet ondertussen een mooie stad en wat mensen op straat. Het is inmiddels al in 28 steden te doen en veel steden bieden meerdere tours aan in verschillende buurten van de stad. Afgelopen week deed ik de ‘staycation tour’ in Den Haag. Een tour langs verschillende wereldse zaakjes, echt even weg in eigen land.

We starten bij café Florez. Het is een vrij koude dag, deze start met een warm soepje is dus hartstikke welkom. Een lekkere kreeftenbisque word ingeschonken, geserveerd met een stukje brood. Een lekker soepje met wat rivierkreeftjes erin.

Hierna moeten we een stukje lopen, we gaan naar Little Miss Sangria. Een Spaans restaurant waar je terecht kunt voor typisch Spaanse gerechten. De beschrijving van hun borrelboxen (die je nu ook af kunt halen) zien er heerlijk uit maar voor vandaag zijn we er voor de sangria proeverij. 3 Verschillende soorten die allemaal huisgemaakt zijn, zo leuk! De gele sangria van passievrucht, witte wijn, limoen en vanille is mijn favoriet. We krijgen er wat gehaktballetjes in tomatensaus naast, ook erg lekker. Wanneer de horeca weer open mag zien we ons hier al heerlijk zitten met een koud glas sangria en wat hapjes.

Next stop, Het Balihuisje. Een super toffe, hippe tent met een jong team. We hebben keuze uit een paar verschillende saté marinades. De saté waar ik voor zwicht is lekker spicy en gemarineerd in veel citroengras. Heel smaakvol, ook leuk om dit eens af te halen ipv een standaard menu van de Chinees bijvoorbeeld.

Eerlijk is eerlijk, wereldrestaurants vind ik fantastisch maar bij de Franse keuken ligt mijn roots. De koksopleiding is Frans georiënteerd en hier weet ik dan ook veel meer vanaf als allerlei andere keukens. Van de traditionele gerechten die bij Restaurant Pastis op de kaart staan gaat mijn hart sneller kloppen. Ik eet hier zo’n onwijs lekker amandeltaartje. Boter, boter en nog meer boter, precies zoals de Fransen graag doen. Loooove it haha. Mijn vriendin Priya heeft meerdere allergieën en hier word bij elke zaak heel goed mee omgegaan. Bij pastis hebben ze speciaal voor haar wat kokosmakronen gemaakt. Als zoetekauw mag ik een stukje van haar en dit is ook écht heel erg lekker!

Bij Palmette krijgen we falafelballetjes met een dip. Deze zaak heeft me toch een mooie print van binnen! Jungle vibes door de hele tent, hier wil ik zeker eens een avond wat drankjes doen.

De laatste stop van onze Tasty Walk is Little V. Ik ben hier nooit eerder geweest maar ben gek op de smaken uit Vietnam. Al ben ik in Vietnam dan ook nog nooit geweest, haha. In ieder geval weten ze het hier erg lekker klaar te maken. We krijgen een huisgemaakte limonade, een loempia en een salade met kip. Die salade jongens.. ZO lekker! De dressing is fantastisch, typisch de smaken van soja, vissaus en citrus.

Welke zaken je bezoekt krijg je de dag voor de tour te weten, dit kan nog weleens verschillen. Voor de Tasty walk koop je een ticket die zo’n €36 euro kost, hier zit dan de tour met alle gerechtjes bij. De hoeveelheden verschillen. Je kunt de tour van ’s middags tot ’s avonds lopen. Als lunch vind ik het maaltijdvullend maar wij deden het in de avond. Ik heb later thuis nog iets kleins gegeten maar dit verschilt natuurlijk per persoon. Je kunt een ticket voor een tour in Den Haag kopen via deze link. Ik hoop echt met HEEL m’n hart dat de horeca snel weer open mag maar tot die tijd blijf ik lekker foodtours doen en eten afhalen om toch nog wat sfeer mee te krijgen en de horeca te steunen.

Ik heb deze tour op uitnodiging gedaan via Priya en de Tasty Walk. De blog bevat uiteraard mijn eigen, eerlijke mening. Ik hoop écht dat we met z’n allen de horeca blijven supporten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *