Hotspots, Leiden

Kippevel

Waar te vinden:
Adress:Kort Rapenburg 17, 2311 GC, Leiden
Telefoonnummer: 0715148818
Website: www.kippevel.eu

Kippevel is zoals de naam al zegt een restaurant gespecialiseerd in kip. Kippevel zit gevestigd op het kort rapenburg in Leiden en de keuken is elke dag geopend van 16.00 tot 21.30.

Restaurant kippevel leiden revieuw3

We startten met brood met smeersels. Het voorgerecht was kippensoep, dit was een lekker soepje. Het hoofdgerecht was een halve kip. Je merkt echt dat dit hun specialiteit is, super lekker! De kip was sappig, mals en lekker gekruid, een beetje peperig. De kip word op het karkas meegegeven. Mensen kijken af en toe wat ongemakkelijk om zich heen om te kijken hoe de rest dit eet, maar met mes en vork is het best te doen. Hierbij werd voor ons samen een salade en een (grote!) puntzak met friet en mayonaise geserveerd. Het was behoorlijk veel, na het hoofdgerecht zaten we stiekem al best vol, de patat ging dan ook niet op. Als dessert kregen we crème catalana. Dit is een crème brullee van sinaasappel. Het was krokant afgebrand en erg lekker.

Aan de muren hangen allemaal kippetjes, het ziet er van binnen echt gezellig en knus uit. Het heeft een open keuken, dus je kan kijken hoe ze de kippen aan het spit bereiden. We hebben echt lekker gegeten, ik wil hier zeker nog eens terugkomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *