Kokspraat, Kookboeken, Reviews

Gelezen: Plant Power

Vandaag ben ik naar de boekpresentatie van het boek Plant Power geweest, geschreven door Lisette Kreischer. Lisette heeft jaren onderzoek gedaan naar voedsel; e-nummers, bio-industrie en alles hieromheen en heeft toen besloten geen dierlijke producten en witte suiker meer te eten. Dit lijkt simpel, maar er komt zooo veel bij kijken, het is een hele levensstijl. Ik vind Plant Power een mooi boek, ook voor mensen zoals ik die wel alles eten. Het geeft in het begin een uitleg over wat in een gezond patroon past en hierna volgen lekkere recepten, geordend op de seizoenen. Lastig om nou een goede balans te vinden tussen bewust en ontspannen eten. Ik vond het goed dat Lisette hier ook even op in ging. Ze vertelde ook dat je een balans moet zien te vinden. Er zijn ook veel mensen die doorslaan in het gezonde eten, een nieuwe eetstoornis is geboren..

Lisette Kreischer kookboek Plant PowerLisette Kreischer kookboek Plant Power

Van vegetarier..

Toen ik 7 jaar werd besloot in vegetariër te worden. Ik vond het zielig voor de dieren en wou geen vlees meer aanraken. Mijn moeder vond dit goed en mijn vader at ook geen vlees (hij vond het niet lekker), dus er was geen probleem. Ik at als vleesvervanger vegetarische burgers van de supermarkt. Achteraf gezien blijkt dat dit vol zit met ‘stroep’. Het is de onwetendheid van de consumenten die denken dat dit goed is, iedereen koopt het gewoon. Je denkt dat het goed voor je is, anders ligt het toch niet in de schappen?

.. Naar vleeseter
Ik ben weer vlees en vis gaan eten vanwege mijn koksopleiding. Je moet proeven en weigeren betekend geen baan. Ik heb er nu eigenlijk geen problemen meer mee of vlees en vis te eten. Op werk krijgen we vlees van een echte slager geleverd. Je proeft duidelijk verschil tussen vlees van de slager en vanuit de supermarkt. Dit roept weer vragen op als waarom is de kwaliteit van de slager zoveel beter? Wat zit er dan in het vlees vanuit de supermarkt? Is het allemaal wel te vertrouwen?

Wat wil ik uit dit boek leren?
Ik ben elke dag wel met voeding bezig. Ik wil wat recepten uit dit boek proberen en kijken of deze stijl bij me past. De uitleg over voeding wil ik door gaan lezen om te kijken hoe het anders kan en wat dan goede vervangingsmiddelen zijn. Dit wil niet zeggen dat ik meteen het roer omgooi, maar ik vind het wel belangrijk bewust te zijn van wat je eet. Er staan recepten in die me echt lekker lijken als warme appelpap, een sandwich met een rauwe bloemkoolspread en granola. Op de blog van Lisette staat ook een ponpoentaart die me echt delicious lijkt, helemaal nu met dit herfstweer! Per seizoen staat in het boek een groente -en fruitkalender wat helpt bewust met het seizoen mee te koken. Er staan handige tips in het boek om meer uit je voeding te halen en informatie over bepaalde ingrediënten.

Ik heb dit boek via de meeting gekocht, maar je kunt het in boekhandels en via internet kopen voor € 24,99.

Lisette Kreischer kookboek Plant Power

Lisette Kreischer kookboek Plant Power

2 thoughts on “Gelezen: Plant Power

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.