Hotspots, Rotterdam

The Burger Club

Waar te vinden:
Adres: Nieuwe Binnenweg 139-a, Rotterdam
Telefoonnummer: 010-8411582
Website: http://www.burgerclub.nl/

Via een persuitnodiging ben ik bij The Burger Club in Rotterdam wezen lunchen. Dit restaurantje is in september geopend door Luis en Nanet Ruiz, een  stel dat het concept van kwalitatief goede burgers naar Nederland wou brengen. Ik als Rotterdam-groentje moest ik even zoeken waar het zat, het is een heeuuule lange straat en iedereen stuurde me de verkeerde kant op (inclusief Google maps) maar als je het dan gevonden hebt, heb je waar voor je zoektocht! 🙂

Het interieur is strak en modern. Je ziet aan de inrichting dat ze gespecialiseerd zijn in burgers, er hangt een grote fotolijst met burgers, een foto van de Ibericovarkens en op krijtborden staat wat informatie. De stoelen zijn van hout maar er liggen allemaal kussentjes bij, dit zit dus prima. Het personeel is vriendelijk. Luis is Spaans en spreekt alleen Spaans en Engels maar Nanet verteld ons enthousiast hun verhaal. Ook de andere Engelse kok/gastheer (hij deed alles?) is erg gastvriendelijk.

burger club rotterdam

Ze serveren hamburgers van 3 soorten vlees; wagyu rundvlees, Iberico varkensvlees en MRIJ (Maas-, Rijn- en Ijselvee) rundvlees van Piet van den Berg. Je kunt een kant-en-klare burger bestellen, een burger aankleden met mediterraanse toppings of –zoals wij kregen– een proeverij bestellen van de 3 soorten vlees. Yummy, die burgers waren lekker! Super sappig, gepresenteerd op een houten plankje en geserveerd met knapperige frietjes die gebakken waren in olijfolie. Als ik moest kiezen vond ik de MRIJ- burger het lekkerste! Het duurde best even voor je de burgers kreeg, dit was alleen niet heel vreemd aangezien het hele zaakje vol zat met bloggers die allemaal een proeverij kregen. Als kok kan ik me best voorstellen dat je dan even moet knallen haha, maar als ik dan toch een puntje van kritiek moet leveren was dat het wel. 😉 Het was wel erg gezellig, je hoorde overal geklets dus het was verder geen probleem. Wanneer je vegetariër bent kun je hier The Dutch Weedburger bestellen van Lizette’s project. Cool, over haar boek Plant Power plaatste ik eerder deze post.

burger club rotterdam

Bij de burgers kun je natuurlijk ook een drankje nemen, The Burger Club heeft veel verschillende soorten Gin& tonic maar je kunt er ook terecht voor een glas wijn of een frisje, ook als je er niks wilt eten kun je hier zitten voor een drankje. Ik heb echt lekker gegeten en wil hier zeker eens terug komen. In de zomer hebben ze een klein terrasje, ik denk dat dit een prima plek zal zijn om een middag door te brengen!

The Burger club is elke dag geopend van 15.00 tot 22.30 en vanaf 1 april zijn ze vanaf 11.00 geopend voor de lunch.

burger club rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *