Amsterdam, Hotspots

Pluk Amsterdam

Pluk
Adres: Reestraat 19, 1016 DM Amsterdam
Telefoonnummer: 020 363 7610
Website: http://www.pluk-amsterdam.com/nl/

Pluk in Amsterdam is een winkel met allemaal leuke hebbedingetjes. Van mooi servies tot vazen en armbandjes; ze hebben het allemaal! Naast deze producten verkopen ze ook detox pakketten in de zin van sapjes en ook verkopen ze andere food-producten als thee en koffiebonen. Ik volg hun instagram account al een hele tijd en zie steeds zulke mooie foto’s voorbij komen! Toen ik een tijdje geleden naar de sterrenklas van het ROC in Amsterdam ging wat vlakbij Pluk is moest ik natuurlijk eerst even lunchen bij Pluk!

pluk

Bij binnenkomst merk ik een kleine chaos maar ach..

Dat komt overal weleens voor. Beneden hebben ze het ‘winkelgedeelte’ maar er staan ook mooie taartjes uitgestald en er is een open keuken. Via een trap kom je bij het gedeelte waar je kunt zitten. Het is niet heel groot, volgens mij iets 6 tafeltjes. Beneden aan de bar bestel je wat je wilt eten en drinken. Je moet wachten op je drankje en dan kun je boven gaan zitten, boven komen ze het broodje brengen. Ik kies voor een bruin broodje met gegrilde groentes en een cashewnoten crème. Als sapje ga ik voor de ‘Doctor Fruit’, een sapje met framboos, aardbei, peer en chiazaadjes. De lichte paniek is nog steeds aanwezig. Er staan een paar mensen bij de kassa die verschillende dingen hebben besteld maar het personeel lijkt niet onder controle te hebben wie nou wat heeft besteld en wie al afgerekend heeft. Ik hoor wel iets over dat het deze dag ander personeel is dan anders maar ja.. Wie moet daar de dupe van worden?

Maar goed, ik geef aan dat ik maar een halfuur de tijd heb en hier word goed rekening mee gehouden..

Wanneer ik mijn sapje heb ga ik boven zitten. De zaak ziek er super mooi verzorgd uit. Licht, overal mooie spulletjes, het fruit staat mooi tentoongesteld en het servies ziet er al even leuk uit. Ik krijg mijn broodje op een mooi blauw bord. Er zitten wat kapotte hoekjes aan waarvan ik me afvraag of het echt kapot is of dat het zo hoort, het ziet er in ieder geval nog mooi uit al zou het echt kapot geweest zijn. Het broodje is lekker. De crème van cashews vind ik een beetje flauw maar de groenten zijn lekker warm en het broodje is knapperig. Het sapje is ook lekker. Zacht van smaak door de framboos en peer maar wel lekker zoet en gezond.

Voor deze lunch was is €12,00 kwijt. Het broodje vind ik best betaalbaar, deze is €7,00. Een sapje vind ik voor €5,00 dan toch best wel veel maar fruit is natuurlijk ook altijd wel prijzig. Wat me een beetje tegenviel was de service. Via Instagram had ik echt een idee dat er allemaal supergezellig personeel zou werken maar dit was toch niet echt het geval. Ze zeiden en deden wat ze moesten doen maar toch miste ik een beetje extra service en een iets grotere lach op hun gezicht, al kwam dat misschien door dit ‘andere personeel’. Mijn conclusie is dat Pluk best een leuke hotspot is, als ik dichtbij zou wonen zou ik er vast nog eens heengaan maar voor deze afstand heb ik het dan toch niet over. De spulletjes die ze verkopen zijn wel écht leuk, vooral het servies, misschien dat ik dit nog eens online ga bestellen.

pluk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *