Hotspots, Leiden

Pieterskerk café, lunchen in een kerk

Pieterskerk Café
Adres: Kloksteeg 16, 2311SL, Leiden
Telefoonnummer: (071) 512 43 19
Website: https://www.pieterskerk.com/nl/pieterskerkcafe/

Onder het genot van klassieke muziek, grote kerkramen van mozaïek en onder een prachtig groot plafond zat ik in het Pieterskerk café. Wát een bijzondere plek om niet alleen te lunchen maar ook de kerk te bezoeken..

pieterskerk café

Het Pieterskerk café in Leiden is zoals de naam al verklapt een lunchcafé in de Pieterskerk.

De Pieterskerk is een oud rijksmonument van bijna 900 jaar oud. Zodra je de kerk binnenkomt loop je eerst het Pieterskerk café in. Je kunt hier terecht voor een lunch, borrel of een kopje koffie maar ook kun je hier een entreekaartje kopen voor de kerk. Je betaalt zo’n €4,- voor een entreekaartje voor de kerk maar dit geld gaat rechtstreeks naar onderhoud en restauratie van de kerk, best prima toch? In de Pieterskerk worden regelmatig evenementen gehouden en ook in het café gedeelte is van alles mogelijk, het is zelfs te huur voor een partij of receptie.

Pieterskerk café

Pieterskerk café

Maar goed, dit keer kwam ik niet voor de kerk zelf, ik kwam voor het café. Een kleine ruimte die ingericht is met een heerlijk huiskamergevoel. Houten meubels en grote hoge boekenkasten maken het gezellig terwijl je wel duidelijk het bijzondere en statige van de kerk terugziet, zo leuk!

Nadat ik geïnstalleerd was met laptop en al bestelde ik een latte macchiato en een broodje Leidse kaas. Simpel en precies wat je besteld. Niks meer, niks minder maar een prima prijs- kwaliteitsverhouding want je betaald nog geen €5,- voor zo’n broodje. De sfeer maakt dit een plek om terug te komen, je kunt er even helemaal tot rust komen. Normaal luister ik nooit naar klassieke muziek maar hier maakt deze muziek het plaatje compleet.

Het Pieterskerk café is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00, op deze tijden is de kerk ook geopend. Op zoek naar een unieke plek om te lunchen? Ga hier dan zeker eens langs.

pieterskerk café

pieterskerk café

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *