Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Penne met uitgebakken chorizo en tomaatjes

Penne met uitgebakken chorizo, tomaatjes en rucola is zo’n makkelijk en lekker recept! In 20 minuutjes flans je dit lekkere maaltje in elkaar. Ik ben er gewoon eerlijk over dat ik dit recept grotendeels van het Albert Heijn boekje over heb gekookt. Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? πŸ™‚ Ik heb een keer een super gemene reactie op mijn blog gehad toen ik een citroentaart had gemaakt. Ik vermelde hier netjes in dat ik het recept uit een bepaald boek had gekookt en nog vond iemand het nodig me te vertellen dat ik dit had gekopieerd en dat als ik beweerde een afgestudeerd kok te zijn dat dit een beetje jammer was.

Prima dat iemand er zo over denkt maar mijn mening is toch echt dat als je het vermeld het prima is haha. Ik heb ook weleens inspiratie nodig toch, en zo kun jij voor inspiratie weer op mijn blog kijken! Maar goed, genoeg over die negatieve reactie, het punt was dus dat je niet altijd alles maar hoeft te veranderen. Als iets lekker is, is het lekker. πŸ˜‰ Wij aten deze penne met uitgebakken chorizo met z’n tweeΓ«nΒ en konden hier 2 keer van eten, het gerecht is makkelijk van tevoren klaar te maken. Wanneer je het wilt eten warm je het gewoon even op in een pan of magnetron, ideaal voor wanneer je ’s avonds pas laat thuis komt of juist nog weg gaat.Β 

penne met uitgebakken chorizo

penne met uitgebakken chorizo

Pasta met vlees
Aantal personen:Β 

Dit heb je nodig:

 • 300 g volkoren penne
 • 250 g chorizo
 • 3 rode uitjes
 • 500 g tomaat van goede kwaliteit
 • 400 ml (kook)room
 • zakje rucola sla (of welke sla je het lekkerste vind)
 • handje Parmezaanse kaas flakes

Zo maak je het:

 1. Zet een kookpan met ruim water op het vuur en kook de penne af zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet de pasta hierna af en spoel het koud zodat het niet gaat plakken.
 2. Haal het velletje van de chorizo en snijd de worst in blokjes. Verhit een grote hapjespan en bak de chorizoblokjes zonder vet in ongeveer 5 minuutjes knapperig.
 3. Maak terwijl de chorizo bakt de uien schoon en snijd ze in halve ringen. Was de tomaten en snijd deze in stukjes. Voeg na de 5 minuten de uien bij de chorizo en bak het 2 minuutjes. Voeg hierna de tomaat toe en bak alles nog 3 minuten. Schenk de kookroom erbij en breng alles aan de kook.
 4. Schep de pasta door de saus en verwarm alles nog een paar minuten tot het lekker warm is. Breng het eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Verdeel wat sla en Parmezaanse kaas flakes over elk bordje pasta penne met uitgebakken chorizo en eet smakelijk!

penne met uitgebakken chorizo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *