Brood, Foodblogswap, Hapjes, Ontbijt, Recepten, Snacks

Hartige kaasmuffins met mosterd en walnoten crumble

Hartige kaasmuffins met mosterd en een walnoten-kaas crumble is verrassend lekker! Je moet even wennen aan de smaak van een hartige muffin maar het is een heerlijk tussendoortje. Ik at er zelfs steeds 1 bij m’n ontbijt haha! Ik heb dit recept voor de foodblogswap gemaakt, dit keer kookte ik van de blog www.cookingdom.nl. Een blog met heel veel lekkere recepten, de keuze was lastig! Ik twijfelde tussen een falafel met tahinsaus en dit recept maar dit leek me toch het origineelst.

Ik paste wat verhoudingen aan, gebruikte olie in plaats van boter om de muffins wat vochtiger te houden en maakte een crumble voor op de muffins en zo ontstond mijn eigen variatie. De vorige foodblogswap maakte ik een mosterdsoep, ik blijf dus nog lekker even in het mosterdthema. 😉 Omdat 12 stuks net even te veel waren om vers te houden heb ik de helft ingevroren, wanneer je ze nodig hebt laat je ze gewoon ontdooien of ze doet ze bevroren in de oven, super handig! Deze hartige kaasmuffins zijn perfect wanneer je even wat pit nodig hebt om er tegenaan te gaan!

hartige kaasmuffins

hartige kaasmuffins

Ontbijt, Lunch, Snack, Hapje
Aantal: 12 stuks

Dit heb je nodig:

  • 280 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 60 g walnoten
  • 3 grote el grove mosterd
  • 150 g oude kaas, geraspt
  • 4 el bieslook, geknipt
  • 2 eieren maat L
  • 150 ml (haver)melk
  • 100 ml magere yoghurt
  • 40 ml zonnebloemolie
  • peper en zout
  • bakspray

Voor de crumble:

  • 50 g bloem
  • 50 g koude boter
  • 25 g oude kaas, geraspt
  • 30 g walnoten
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven vast voor op 200 °C. We beginnen met de crumble; snijd de boter in kleine blokjes en wrijf het door de bloem tot er een crumble ontstaat. Hak de walnoten grof en meng ze samen met de kaas door de crumble en breng de crumble op smaak met wat peper en zout.
  2. Hak de walnoten voor de muffins grof. Meng de eieren met de mosterd, kaas, melk, yoghurt, bieslook en de zonnebloemolie in een kom met een garde. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder, de walnoten en ook een goede snuf peper en zout. Maak een kuiltje in de droge ingrediënten en roer de inhoud van de andere kom erdoor met een garde. Roer niet te lang want dan worden de muffins taai.
  3. Spray de vormpjes in met bakspray (of evt. met wat olie of boter invetten) en daarna verdeel je het beslag over 12 muffin vormpjes. Bak de muffins in ca. 20 minuten af. Check of ze gaar zijn door er met een satéprikker in te prikken, de prikker moet er droog uitkomen. De hartige kaasmuffins zijn warm het lekkerst. Eet ze gelijk op of bewaar ze in een goed luchtdichte bak, natuurlijk geldt daarvoor wel dat hoe verser ze nog zijn hoe lekkerder ze smaken. Eet smakelijk! hartige kaasmuffins

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *