Amsterdam, Hotspots

Hotspot: Panorama Rail Restaurant

Panorama Rail Restaurant is een restaurant op wieltjes, is dat gaaf of niet?! En dan geen foodtruck of iets dergelijks.. Het is gewoon een rijdende trein! Eten in de trein is voor mij niks nieuws, ik doe het gemiddeld denk ik zo’n 6 keer per week. Toch is het wel even andere koek als je mooie gerechtjes krijgt in plaats van mijn standaard suffe boterham-ontbijtjes of de maaltijdsalades als diner. Ik werd uitgenodigd door Pitch PR om mee te gaan en zei dan natuurlijk meteen dat ik dit wel zag zitten.

Panorama Rail Restaurant

Het Panorama Rail Restaurant vertrekt vanaf Amsterdam centraal en een beetje opgelaten loop ik naar binnen..

Ik ken niemand en word ingedeeld aan een tafeltje voor 4. De 2 jongens van dudes& donts horen bij elkaar en de 4e plek blijft leeg, ojee.. We vertrekken en al gauw zitten we te kletsen onder het genot van een hapje en een drankje.

De keuken word geleid door Julius Jaspers die jullie natuurlijk allemaal kennen van tv! Het eerste gerechtje was een tartaar van longhaas. Hierna volgt een soepje van pastinaak met paling erin. Het ‘hoofdgerecht’ bestaat uit gerookte zalm met een flammkuchen en het dessert is een tarte tatin met ijs. De gerechtjes zijn simpel, misschien iets te simpel voor wat ik me had voorgesteld van een bekende chef maar het is wel lekker. We zijn er allemaal mee eens dat de flammkuchen te krokant is. De toppers van de avond zijn écht het dessert en het soepje, super lekker!

Misschien het knapste vind ik wel hoe de bediening door de trein balanceert met de gerechten, wijn en water. Een koordanser kan er nog wat van leren.. 🙂

Julius Jaspers ging ook gezellig mee in het Panorama Rail Restaurant. Wanneer we terug zijn op Amsterdam centraal staat hij gezellig met iedereen te kletsen. Samen met de dudes lopen we weg als in mijn hoofd het alarm afgaat dat ik echt op de foto móét! Na een berg moed te verzamelen durf ik toch een foto te vragen. Alsof het de normaalste zaak is slaat Julius zijn arm om me heen en daar staan we dan, op de foto! Die kan bij de chefs- collectie! 😉

Het is vrij prijzig, voor een tafel van 2 betaal je €109,- pp en bij een tafel van 4 is dit €99,- pp. Dit is natuurlijk te verklaren doordat het eten qua inkoop geld kost en de trein ook rijd en onderhoud nodig heeft. Alsnog mag je dus wel even sparen van tevoren. Via de website kun je in de gaten houden wanneer de trein zal vertrekken, hierbij moet rekening gehouden worden met het andere treinverkeer. Een ritje met deze Panoramarail Rail Restaurant is een dikke aanrader. Ik zou het niet wekelijks doen maar het is een leuke manier om nog eens wat van Nederland te zien en ondertussen lekker te eten.

Panorama Rail Restaurant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *