Keukendagboek, Kokspraat

Ik heb Jacob Jan Boerma *** ontmoet!

Jacob Jan Boerma is de chef van drie sterren restaurant De Leest in Vaassen. Gisteren bij de opening van de nieuwe Hanos in Delft heb ik deze chef mogen ontmoeten, zo gaaaaf ! Op dit moment zijn er 2 drie sterren restaurants in Nederland, naast De Leest hoort De Librije er ook bij. Ik ben fan van Jacob Jan haha. Begrijp me niet verkeerd, geen fan in de zin van hordes meisjes die verliefd zijn op Justin Bieber of op de jongens van One direction, nee.. fan in de manier van een voorbeeld, iemand die dag en nacht met koken bezig is en er dan ook nog eens heel goed in is.

Het interview dat hij in de Hanos gaf werd gepresenteerd door Nicolette van Dam. Zij stelde de vragen waarop Jacob Jan antwoord gaf. Zo vertelde hij dat hij net geland was uit Portugal omdat hij op zijn ‘vrije dagen’ vaak uitstapjes maakt naar goede restaurants over de hele wereld. Elke dag staat hij rond 7 uur op. Na het douchen, eten en een bakje koffie gaat hij zelf de inkopen doen voor het restaurant. Door zelf door de groothandel te gaan kun je goed in de gaten houden wat er allemaal verkrijgbaar is. Hierna gaat hij naar werk en is hij eerst bezig voor de lunch waarna hij meteen verder gaat voor het diner. Dag en nacht is hij ermee bezig. Ik weet niet of ik dit vol zou houden, zulke lange dagen en dan nog zo creatief zijn, super knap!

Na het interview stond Jacob Jan met Nicolette aan de zijkant te praten. Het gonsde door mijn hoofd, ”zal ik erheen gaan, of niet? Wel? Of toch niet? Hoe gaaf zou dat zijn? Maar ik durf niet! ” en zo ging het door tot Laura me gewoon meenam. Stonden we daar.. Ik had het bloeeedheet, stikzenuwachtig en ik voelde m’n handen klam worden. Zo was het dus om je idool te ontmoeten, haha.. We wachten even tot hij uitgepraat was en voor hij weg kon lopen vroeg Laura aan Jacob Jan of ze iets mocht vragen. Toen hij ja zei liet ze het woord aan mij over, shit. 🙂 . Hij dacht dat we stonden te wachten voor Nicolette, tuurlijk niet! 🙂

jacob jan boerma de leest

Ik stamelde dat ik net klaar was met mijn koksopleiding, dat ik fulltime in een visrestaurant werkte, dat ik een blog had en of ik een handtekening mocht. Hij reageerde enthousiast en vroeg me wat voor een blog ik had. Hij zei dat hij graag een kookdemonstratie had willen geven maar dat het door tijdgebrek niet was gelukt. Hij kwam heel relaxed over, ik besefte dat ik voor niks zo zenuwachtig was geweest. Nadat Laura een foto van ons maakte hobbelde ik terug naar mijn collega’s, apetrots! 🙂

jacob jan boerma de leest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *