Brood, Overig, Recepten

Paastip; broodcupjes met ei en bacon

Een paastip: broodcupjes met ei en bacon. Ik vond ze geweldig lekker en ze zijn super simpel om te maken! Ik maakte dit vlak nadat mijn verstandskiezen deze maand getrokken waren. Ik kon amper eten maar het móést op! Ik zag een soortgelijk receptje in een filmpje en wou het meteen namaken. Het lijkt mij superleuk voor bij de paas lunch/ brunch. Het typische eitje maar dan op een leuke andere manier. Je kan als vulling gebruiken wat je zelf lekker vind. Ik nam bacon maar als jij van ham houd neem je dat, kies groentes, kruiden, vis, vlees: wees creatief! 🙂 Misschien ook leuk om het met het gezin samen te maken. Je kunt er alle kanten mee op!

Dit heb je nodig per cupje:

  • 1 ei
  • 1 snee brood
  • busje bakspray (gewoon in de supermarkt te koop)
Vulling naar keuze, ik gebruikte:
  • 1 plakje ontbijtspek
  • 1 toetjeslepel kaas
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 2 olijven
  • 1 plakje rauwe ham
Zo maak je het:
1. Je hebt voor dit recept iets nodig van muffinvormpjes of een bakvorm met kuiltjes om de cupjes in te maken. Rol met een deegroller het plakje brood uit. Spray de vormpjes in met de bakspray en leg het brood eruit. Mocht je geen bakspray hebben, smeer ze dan even in met wat boter. Snijd of knip het brood dat uitsteekt af. Hier kan je weer bijv. croutons van maken, maar ik houd het nu even op de cupjes. 🙂
2. Je hebt nu dus een vormpje met brood erin, dit is de basis. Vul het nu met je vulling naar keuze. Ik heb de olijven en de tomaatjes fijn gesneden zodat dit makkelijk weg eet. Doe niet zuinig met de vulling maar ook niet té veel, het eitje moet er wel nog bij. Ik zou iets meer dan de helft vrijhouden voor het ei. Breek het eitje erboven en top eventueel af met nog een beetje kaas.
3. Zet het cupje in een voorverwarmde oven van 200 °C voor ongeveer 20 minuten. Eet smakelijk en een hele fijne pasen!
ei cupjeklaar12
paastip broodcupjes met ei en bacon

4 thoughts on “Paastip; broodcupjes met ei en bacon

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *