Hotspots, Leiden

Bistro Bord’o

Waar te vinden:
Adres: Apothekersdijk 2, Leiden
Telefoonnummer: 071-5130131
Website: http://www.bistrobordo.nl/

Bistro Bord’o behoord tot de top restaurants in Leiden. Ik wou er allang heen maar het kwam er steeds niet van, totdat ik er een tijdje geleden met een paar collega’s heen ging na de opening van de Hanos waar ik Jacob Jan Boerma ontmoette. Dit diner maakte de dag compleet, het was super lekker!

Bij Bistro Bord’o zien de gerechtjes zien eruit als schilderijtjes, bijna te mooi om op te eten. Wanneer je het proeft weet je dat het zonde was geweest het niet te eten, het is ook nog eens heel lekker. We gingen voor een 4 gangen menu; een voorgerecht, 2 tussengerechten en een hoofdgerecht. In eerste instantie gaven we aan geen dessert te willen, uiteindelijk namen we 1 dessert om te delen, gewoon om de smaak te proeven. 🙂

De amuse bestond uit texturen van paddenstoel (de rest ben ik eerlijk gezegd vergeten haha..). Het voorgerecht was een salade van bulgur met octopus, chorizo, bleekselderij en mosselen. Ik had nog nooit octopus op maar vond het lekker, het geheel was ook heel erg lekker. Super fris en het zag eruit als een schilderijtje. Mijn tafelgenootjes kregen een gerechtje van eend, foie gras en stoofpeer. Ik hou niet zo van orgaanvlees. De textuur vind ik niks maar stiekem is het denk ik vooral het beeld wat ik voor me krijg als ik denk aan ‘orgaan’. Nadat ik dit had doorgegeven werd er rekening mee gehouden, een ander tafelgenootje eet geen hert en ook daar was een prima alternatief voor. Het tussengerecht was oeuf cocotte met voor mijn tafelgenootjes nog wat stukjes foie gras en voor mij wat verse cepes. Er zat truffel doorheen en erop zat een schuim van Parmezaan. Wauw, dit is echt hemels. Voor het mooie was het een tikkeltje te ver, het ei was iets gaan stollen maar het is dan ook vrij moeilijk te maken. Alsnog was dit echt SUPER lekker! Het hoofdgerecht was hert op 2 manieren met verschillende groentes. Als dessert namen we gemarineerde mineola, sorbetijs van mineola en wat texturen van witte en pure chocolade. Bij de koffie en thee kregen we als friandises een soort cakeje met drank, nougat en gezouten karamel. Vooral de nougat en de karamel vielen erg in de smaak, stiekem hebben we om nog een ronde friandises gevraagd. 🙂

De sfeer was heel gemoedelijk, totaal niet stijf en dat voor een restaurant van zo’n hoog niveau. De bediening is vriendelijk en ze stelden een mooi wijn arrangement samen. Ik ben nog geen enorme wijn liefhebster (lees: rode wijn 😉 ) maar wil wel graag proeven hoe het samen smaakt. Voor mij werd hierom een bob-arrangement inschonken. Fijn, nu kon ik gewoon proeven zonder me te moeten schamen als ik eigenlijk niet meer wou. 🙂

Moeilijke vraag wat ik nou het lekkerste vond.. De oeuf cocotte was echt top maar het ijs van minneola was ook heel erg lekker en het herten stoofvlees ook. De salade ook.. Eigenlijk alles! Omdat het een spontaan etentje was had ik mijn camera niet bij me en zijn de foto’s niet echt mooi geworden maar ach.. Soms moet je er maar genoegen mee nemen. Wanneer het weer lekker weer is wil ik een keer buiten lunchen bij Bistro Bord’o, dan kan ik mooie foto’s maken haha! 🙂

bistro bord'o

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *