Hotspots, Leiden

Karel’s bio friet

Waar te vinden:
Adres: Woensdag en zaterdag op de markt in het centrum van Leiden, woensdag aan de Aalmarkt, zaterdag op de Nieuwe Rijn
Telefoonnummer: 06-19191680
Website: http://www.karelsbiofriet.nl/

Karel’s bio friet is meer dan een gewoon patatje. Biologische producten, de aardappels met schil gebakken en huisgemaakte sauzen en snacks. Ik HOU van karel’s bio friet haha!

karel's bio friet

Ik maakte kennis met de frieten toen de foodtruck ook nog op de markt in Delft stond..

Tijdens een dagje naar Delft met een vriendin en we hadden zin in wat lekkers. We namen een portie friet en WAUW, dit was écht lekker! Zo veel meer smaak dan een ‘normaal’ patatje met mayo uit een pot!

Naast friet hebben ze ook biologische gehaktballen en frikandellen en verschillende soorten kroketten. Denk hierbij aan smaken als een kroket met spinazie en schapenkaas, een Texels lamsvlees kroket of de rundvlees kroket, alleen dan puur en biologisch. In de seizoenen mee zijn er ook ‘specials’ als stoofvlees en patatje hazenpeper.

De prijs is wel iets meer dan een standaard portie friet. Eerlijk gezegd weet ik de prijs niet meer zo goed maar voor een kleine friet met mayo ben je meer als €3,00 kwijt. Je zit hierna wel echt vol, het is behoorlijk machtig en super lekker! Ik wou er weleens een kroket bij bestellen maar heb het toch uitgesteld voor een andere keer, dit gaat nooit allebei passen. 🙂

Standaard elke woensdag en zaterdag staat dit frietkraam op de markt in Leiden. Ook is het in te huren voor evenementen en dergelijken. Elke tweede zondag van de maand word in Leiden de ‘Biologische smaak van Leiden’ gehouden, dit is een markt met allerlei biologische kraampjes. Karel’s bio friet is hier de marktmeester van dus is altijd aanwezig. Deze markt word op de vismarkt gehouden. Plan dus eens een gezellig dagje leiden op woensdag of zaterdag en kom een lekker frietje eten. 🙂

karel's bio friet

1 thought on “Karel’s bio friet

  1. Karel’s Bio Friet staat al sinds een half jaar op zaterdag in de Koornbeurssteeg, ook wel bekend als het Trouwstraatje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *