DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Recepten

DIY: Zelf een kokosnoot openen

Een kokosnoot openen is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je voorzichtig werkt is er niks aan de hand, je slaat echt je hand er niet af. 😉 Er zijn meerdere manieren, ik heb er een paar geprobeerd maar vond dit de handigste manier. Met het kokosvlees heb ik kokosmelk gemaakt, dit recept deel ik nog met jullie. kokosmelk is vaak erg duur maar het zelf maken is helemaal niet zo moeilijk! Kokos kan je natuurlijk ook zo los eten of verwerken in een fruitsalade. Na het lezen van dit stukje is een kokosnoot openen vast een eitje! Let bij het kopen erop of je het water hoort ‘klotsen’ als je met de kokosnoot schud, zo weet je dat het vers is. 

kokosnoot openen

DIY: Dit doe je voortaan zelf!

Dit heb je nodig: 

  • een kokosnoot
  • een hamer
  • een spijker
  • een beker
  • een theedoek die vies mag worden

Zo doe je het:

  1. Werk op een plek waar je rustig kan slaan zonder bang te zijn dat je iets sloopt. Doe dit dus niet in de woonkamer, stel dar je ernaast slaat en er zit een deuk in de vloer.. Daar zit je niet op te wachten. Doe dit dus buiten of in een schuur of iets dergelijks.
  2. Op een kokosnoot zitten aan de bovenkant 3 ‘stippen’. Als je zachtjes met de spijker en de hamer op die stippen slaat voel je dat 1 stip het zachtste is en je hier vrij makkelijk doorheen komt. Sla 1 stip door. Hier komt het kokoswater uit dus laat de kokosnoot even uitlekken boven een beker. Dit ‘water’ is heel gezond en kun je puur drinken of door een smoothie verwerken.
  3. Wanneer de kokosnoot uitgelekt is wikkel je deze in de theedoek. Zorg ervoor dat de kokosnoot stabiel op de grond ligt en pak de hamer erbij, nu begint het zware geschut! 🙂 Sla de kokosnoot kapot. Probeer een balans te vinden door niet te hard en niet te zacht te slaan.
  4. Als de kokosnoot gebroken is kun je het vruchtvlees uit de schelp halen. Als dit niet vanzelf eruit valt of het niet met de hand eruit te halen is kan je hiervoor een klein mesje gebruiken. De schelpen kun je voor de sier bewaren of weggooien. kokosnoot openen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *