Hoofdgerecht met vis
Dit heb je nodig:
- 600 g aardappels (Eigenheimers)
- 2 herfstrapen
- 6 zongedroogde tomaten
- wat bieslook
- 40 g veldsla
- 2 sliptongen
- melk
- roomboter
- peper en zout
Zo maak je het:
1. Was de aardappelen goed en snijd ze in gelijke stukjes. Schil de herfstrapen en snijd deze in gelijke blokjes als je aardappels. Laat ze net onder water staan laat ze ca. 10 min. koken.
2. Snijd ondertussen je gedroogde tomaatjes klein en snijd (of knip) je bieslook fijn. Als je aardappel en herstraap gaar is, giet je ze af, maar bewaar wat van het kookvocht.
3. Zet je pan weer terug op een laag vuur, en voeg naar smaak wat roomboter, kookvocht, zout, peper en melk toe. Hou je stamppot afgedekt warm.
4. Verhit een grillpan, en besprenkel je sliptongen licht met wat olie. Zorg dat je pan loeiheet is, zodat het niet blijft plakken, en grill je sliptongen aan beide kanten 2/3 min. Je weet dat het gaar is, als je bij het begin van de graat, bij de kop, voorzichtig met je vinger kan voelen dat de filets los van de graat zitten.
Als je de vis gaat grillen, (of een ander product) breng het dan pas na het grillen op smaak. Doe je dit niet, dan verbrand het tijdens het grillen. Zorg altijd voor een hele hete grillpan, dat voorkomt dat je product vast blijft plakken.