Hotspots, Mechelen

De oude brouwerij

Waar te vinden:
Adres: Hoofdstraat 53, 6281BB, Mechelen NL
Telefoonnummer: +31 (0)43 455 16 36 

Website: http://www.deoudebrouwerij.nl/

de oude brouwerij limburg

de oude brouwerij limburg

Limburgse gastvrijheid staat centraal bij De oude brouwerij. Het is een eind rijden vanaf Leiden maar dan heb je ook wat. Met moeders en oma stapte we op de trein naar Maastricht om vervolgens nog een uur in de bus te zitten, we kwamen uit in Mechelen waar we 4 dagen bij hotel De oude brouwerij hadden geboekt. Een suuuupermoooie omgeving, een mooi hotel en goed eten, wat wil je nog meer!

De Oude Brouwerij dateert uit het jaar 1782. Tot 1933 was het ook echt een brouwerij en tijdens de Franse overheersing was het een toevluchtsoord voor geloofsvervolgden. Nu word het gerund door de familie van Houtem. Mijn moeder en oma sliepen in een kamer en ik had een kamer op dezelfde verdieping. Mooie kamers die elke dag werden schoongemaakt. We gingen voor een halfpension dat inhield dat we standaard ontbijt en het diner in het hotel aten. Ik noem het nu wel een hotel en in feite is dat het ook maar het zag er nog helemaal uit zoals vroeger, het is een historisch pand en lijkt daarom eigenlijk helemaal niet op een ‘hotel’.

Het eten bij het halfpension was goed verzorgd. Tijdens het ontbijt kon je van alles pakken bij het ontbijtbuffet; yoghurt, fruit, brood, ontbijtkoek, eieren, spek en zelfs zoete taartjes. Het diner was lekker en vullend, de porties waren vaak zelfs te veel. Je kreeg 3 gangen, niet super luxe en het hoofdgerecht werd op verschillende schaaltjes op je tafel gepresenteerd waardoor je zelf op kon scheppen maar het was allemaal lekker. Het enige nadeeltje vond ik dat je goed kon zien dat het halfpension eten allemaal voorbereid klaarstond. Nou maakt dit eigenlijk niks uit, als je een partij hebt is het juist handig dit klaar te zetten maar op het voorgerecht-bord zag je nog de damp van dat het net uit de koelkast was gehaald en bij het dessert was dit idem dito. Na het dessert kan je in de tuin met mooi weer genieten van een kopje koffie of thee. Als je geen ‘verplicht’ menu wilt eten kan je trouwens ook gewoon van de kaart kiezen.

Het lekkerste vond ik de biersoep die we de eerste dag kregen. Ik had dit nog nooit op en wil dit thuis zeker eens proberen na te maken. Verder heb ik o.a. gerookte zalm met bavarois van bloemkool als voorgerecht gegeten. Hoofdgerechten waren o.a. kip in spek met ratatouille en romige penne, gegrilde varkenslende met friet en salade en biefstuk met aardappelkroketjes, gepocheerde peer en groentes. Als nagerecht heb ik een keer profiterols met vanilleijs en bananencompte gegeten en een panna cotta met een rabarbercompote en een kers uit eigen tuin.

Wat ik vooral leuk vond was de sfeer. De medewerkers zijn allemaal vriendelijk maar ook de gasten in het hotel, er hangt een echte Limburgse sfeer. 🙂

de oude brouwerij limburg

de oude brouwerij limburg

1 thought on “De oude brouwerij

  1. Hallo Roos, Wat een leuk stukje heb je geschreven over ons bedrijf. Wij zijn aangenaam verrast.

    Graag tot ziens in De Oude Brouwerij.

    Met vriendelijke groet,
    Familie van Houtem

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *