DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Drankjes, Foodblogswap, Recepten

Zelf baileys maken

Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets van Ongewoon lekker maken! Een leuke blog met écht veel keuze uit lekkere recepten. Ze specialiseert zich in wijn- spijscombinaties en maakt zelf veel likeuren. Zelf baileys maken leek me daarom een leuke uitdaging. Baileys is een romig koffielikeur, ik hou er wel van en heb onder het kijken van the walking dead genoten van mijn zelfgemaakte drankje. Het is zelf een beetje spelen met hoe sterk je het wilt hebben, ik vond het met deze verhoudingen het lekkerste maar wanneer het te ‘slap’ is voeg je wat whiskey toe en anders voeg je een scheutje melk toe om het af te slappen. Het bleef mooi vloeibaar in de koelkast, schud er alleen niet teveel mee want dan kan je slagroom opslaan waardoor je klontjes krijgt.

DIY, Drankjes
Aantal: 1 flinke fles

Dit heb je nodig:

 • 250 ml slagroom
 • 1 blikje gecondenseerde melk
 • 1 espresso
 • 1,5 el cacao
 • 220 ml whiskey
 • 30 ml likeur 43

Zo maak je het:

1. Begin met het schoonmaken van de fles waar je het in gaat bewaren. Kook wat water in de waterkoker, zet de fles in een wasbak en giet het gekookte water erin. Pak de fles met een theedoek vast (het is heet!) en spoel het om. Zet het omgekeerd neer zodat het wat uit kan lekken.
2. Zet een espresso en laat het wat afkoelen. Meng de cacaopoeder erdoor. Voeg de whiskey eraan toe en roer het goed door zodat het geen klontjes meer heeft.
3. Roer in een andere kom de slagroom met de gecondenseerde melk los met een garde. Voeg steeds een beetje van het koffiemengsel aan het roommengsel toe en proef ondertussen wanneer je het lekker vind. Als laatste heb ik wat likeur 43 toegevoegd, hmmm! Giet het hierna in de fles met behulp van een maatkan of schenktuitje. Dit recept is erg makkelijk en toch heel lekker! Ik heb het nu ongeveer 1,5 week geleden gemaakt, het staat in de koelkast en is nog steeds goed houdbaar.

zelf baileys maken

4 thoughts on “Zelf baileys maken

  1. Hoi Marushi,

   Zelf kopen kan natuurlijk ook altijd haha! Ik vond het vooral leuk een keer zelf gedaan te hebben en je kunt het zelf aanpassen aan hoe je het lekker vind, ik had een stuk meer cacaosmaak als in de winkel! Ik ben van plan nog een keer een ander likeurtje te maken, nog even een lekkere smaak bedenken.. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *