Recepten, Toetjes& andere zoetjes

Chocolade-banaan cheesecake

Voor mijn verjaardag maakte ik deze taart. En echt, een chocolade banaan cheesecake, zooo lekker!  Ik sneed de taart in 10 punten, maar achteraf gezien was 12 beter geweest, het is namelijk erg machtig. Iedereen zat na het stuk taart zo vol, dat de chips later die avond onaangeraakt bleef. Dat maakte me niet uit, ze deden er in ieder geval alle moeite om het stuk taart op te krijgen! 🙂

chocolade banaan cheesecake

Toetjes& andere zoetjes

Aantal porties: 12, of 10 voor hele grote eters.. 😉

Dit heb je nodig:

  • 300 g digestive koekjes
  • 100 g boter
  • 250 g pure chocolade
  • 4 bananen
  • 700 g naturel roomkaas (ik gebruikte MonChou)
  • 220 g suiker
  • 4 eieren
  • 125 ml zure room

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, smelt de boter en meng dit door de koekkruimels. Bedek de bodem van een taartvorm (24 cm doorsnede) met het mengsel. Druk het stevig aan, bak het 10 minuten en laat het hierna afkoelen.
2. Smelt de chocolade au-bain-marie. Meng de bananen met de suiker in de keukenmachine tot een papje. Doe het in een mengkom en mix met een handmixer de roomkaas erdoor. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg hierna de zure room toe en als laatste de chocolade. Zorg dat alles goed gemengd is.
3. Schep de vulling in de taartvorm en maak de bovenkant glad. Bak het ongeveer een uur in het midden van de oven. De taart hoort vanbinnen nog een beetje zacht te zijn, de randen moeten wel stevig aanvoelen. Laat de taart minstens 1,5 uur in de oven afkoelen, dit voorkomt scheuren in je taart.
4. Haal de taart uit de oven, snijd de randen los en verwijder de taartring. Laat het in de koeling helemaal afkoelen als je het niet direct opeet. Serveer de taart op kamertemperatuur.

TipsenTrucsTransparant
Voor dit recept heb ik mijn keukenmachine gebruikt. Ik heb maar een kleintje, dus heb hem alleen gebruikt om de koek fijn te malen en de bananen te malen. Mocht je een grote keukenmachine hebben, kan je de hele vulling erin mixen, met een kleintje kan je het doen zoals ik. Heb je helemaal geen keukenmachine? Geen probleem. Hak de koekjes met een mes fijn, staafmix je bananen en maak de rest van de vulling met een handmixer.

chocolade banaan cheesecake homemade

2 thoughts on “Chocolade-banaan cheesecake

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.