Bijgerechten, Hoofdgerechten met vis, Soepen& salades

Salade met tonijnballetjes, mango en een korianderdressing

Bij de hasselback aardappels van de foodblogswap van november maakte ik deze salade met tonijnballetjes. Het idee van tonijnballetjes had ik gespiekt bij LaSanne, een leuke foodblog waar ik af en toe eens een kijkje neem. Ik vond het vette van de tonijn lekker bij het tropisch zoete van de mango, het zuurtje van de limoen en het nootachtige van de pitjes, yummy! Achter een paar ingrediënten staan geen hoeveelheden, doe gewoon hoeveel je lekker vind, het kan niet mislukken met iets meer of minder.. 🙂

2

Salade, Bijgerecht, Hoofdgerecht met vis

Aantal personen: recept voor 2 twee personen

Dit heb je nodig:

  • 320 g tonijn in olie  (uit blik)
  • bosje koriander
  • bosje platte peterselie
  • 1 ei
  • handje paneermeel
  • halve krop ijsbergsla
  • 1 mango
  • sesamzaadjes
  • pijnboompitjes
  • 1 limoen
  • scheut goede olijfolie
  • scheutje zonnebloemolie (of andere bakolie)

Zo maak je het:

1. Laat de tonijn evt. een beetje uitlekken als er veel vet in het blikje zit maar het mag best een beetje vet blijven. Hak wat koriander en peterselie, hou alleen wat gehakte koriander achter voor de dressing. Meng de tonijn met de kruiden, het ei en wat paneermeel. Voeg steeds wat paneermeel toe tot je een goed bindende massa hebt. Vorm balletjes van het mengsel en bak ze in een klein beetje olie. Bak ze voorzichtig, als je ze te vaak omdraait vallen ze uit elkaar. De tonijn is in principe al gaar omdat het uit blik komt, alleen het ei moet gegaard worden, bak ze dus maar een paar minuten.
2. Wanneer de balletjes in de pan zitten kun je de salade voorbereiden. Zet een droge pan op het vuur en rooster de sesamzaadjes en de pijnboompitjes hierin. Schud regelmatig en blijf er goed bij, het kan snel te hard gaan. Snijd hierna de ijsbergsla in kleine stukjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit af in kleine blokjes.
3. Maak de dressing door de limoen uit te persen en het sap te vermengen met wat olijfolie. Roer hier het overgehouden gehakte koriander door en maak de sla hiermee aan. Schep de mango, sesamzaadjes en de pijnboompitjes door de sla. Leg de tonijnballetjes erop.

TipsenTrucs van eten met roos
Deze salade is lekker als bijgerecht maar je kunt er ook een maaltijdsalade van maken. Voeg hiervoor nog een vullend ingrediënt als wat couscous, pasta of kikkererwten toe.

salade met tonijnballetjes, mango koriander

1 thought on “Salade met tonijnballetjes, mango en een korianderdressing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *