Kokspraat, Reviews

Boska boterset

Over een klein weekje is het al kerst. Wil je wat leuks geven aan iemand maar je weet niet wat? Dan ben je bij Eten met Roos op het goede adres. De werktijden die ik nu maak hebben ervoor gezorgd dat ik geen uitgebreide kerstrecepten kon posten. De leuke ideeën die ik had houden jullie tegoed voor volgend jaar, wel deel ik 2 kadotips! Vandaag de producten van Boska, morgen wat anders leuks.

botermaakset boska zelf boter maken kerst kado foodie

De mensen van Boska houden van kaas. Dat is mooi, ik ook! Ze hebben echt van alles wat met kaas te maken heeft; kaasplanken, schaven, kaasmesjes, kaasfonduepannen, raspen.. Noem het maar op! Sinds kort hebben ze ook sets om zelf kaas te maken. Deze sets zijn er in de varianten verse kaas, mozzarella en een boterset.

Aan mij om de boterset uit te proberen. Het zit in een mooie weckpot die je na het boter maken voor wat anders kunt gebruiken. De inhoud van de pot is een receptenboekje, een zakje zout, bruscetta- en Provençaalse kruiden, een houten lepeltje en een botermesje. Het enige dat je zelf toe hoeft te voegen is 1 liter melk, 0,5 liter slagroom en 100 ml karnemelk.

Het recept is duidelijk en de pot ziet er stoer, strak en mooi verzorgd uit. Het kloppen van de massa tot het boter word duurde bij mij iets langer als volgens het recept, dit kan er ook aan gelegen hebben dat we net een nieuwe mixer hadden, die toch niet helemaal naar mijn smaak was. De boter was toch goed gelukt en met de kruiden die erbij zaten was het erg lekker geworden. Je haalt een mooie portie uit 1 keer het recept, wij kregen het niet in 1 keer op dus hebben nu nog wat in de koelkast staan. Handig dat in de handleiding ook informatie staat als hoe je het het beste kunt bewaren en verpakken.

De kruiden zijn een basis, je kunt natuurlijk toevoegen wat je zelf wilt. Walnoten en zongedroogde tomaten of wat dacht je van een boter met wat fijn geraspt citroenschil voor bij een lekker gebakken visje?! Je kunt alle kanten op, laat je fantasie gaan. 🙂

Voor kerst zou ik het leuk vinden dit kado te krijgen. Je moet wel zelf nog wat dingen aanschaffen maar het ziet er gewoon superleuk uit en zelf zou je misschien niet zo snel op het idee gekomen zijn boter te maken. Het recept van hoe je zelf boter kunt maken zal ik later nog eens posten. Mijn moeder kocht toevallig laatst een kaasfonduepan van Boska dus de DIY: kaasfonduen staat ook in de planning!

De botermaakset kost € 14,90 en is te koop via de site van Boska

Deze post bevat gekregen spullen maar wel 100% mijn eigen mening.

botermaakset boska zelf boter maken kerst kado foodiebotermaakset boska zelf boter maken kerst kado foodie

1 thought on “Boska boterset

  1. […] te wilt. Mijn moeder kocht een fonduepan van Boska, het merk waar ik eerder over scheef vanwege de boterset.  Een kaasfondueset bestaat uit een pan, een houder waar je de pan opzet en een onderstel wat de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *