Hoofdgerechten, Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten, Soepen& salades

Hollandse groentenbowl met geroosterde zoete aardappel

Hollandse groentenbowl, was dattt? Nou, sinds al het “bowl food”聽ontzettend populair is geworden en we gerechten van over de hele wereld in deze bowl stoppen vond ik het wel tijd voor een Hollandse groentenbowl haha! Even geen pok茅bowl, sushibowl, smoothiebowl of tacobowl maar gewoon een lekkere, Hollandse saladebowl. Kropsla vind ik zo’n echt typisch Nederlands ding. Ik moet bij kropsla nog altijd denken aan de keer dat ik jaren geleden bij mijn opa en oma ging eten. We waren in de serre waar de sla lag en opeens liet m’n opa zien hoe vers de sla was, er zat nog een grote slak in. IEUW! 馃槈

Dat ik een fan van Holland ben is geen geheim. De verschillende soorten natuur, het eten en zelfs het weer vind ik heerlijk en ik zei vandeweek nog tegen een collega, al win ik morgen een paar miljoen blijf ik gewoon in Nederland wonen. Bij deze bowl dus een ode aan ons fantastische kikkerlandje met z’n lekkere producten haha!

hollandse groentenbowl

hollandse groentenbowl

Dit heb je nodig:

  • tomaatjes
  • komkommer
  • radijsjes
  • 1 winterpeen
  • tuinkers
  • 1 grote zoete aardappel
  • olijfolie
  • 1 el mayonaise
  • 1el water
  • 1 tl kruidenazijn
  • 1 tl mosterd
  • paar bladeren kropsla
  • peper en zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200聽潞C. Schil de zoete aardappel en snijd het hierna in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en leg de plakken aardappel hierop. Besprenkel het met wat peper, zout en olijfolie en rooster de plakken zo’n 25 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Zet ondertussen een ruime pan warm water op het vuur en breng het aan de kook. Schil de wortel en snijd het hierna in lange, dunne plakjes. Als het water kookt, kook je de wortelplakjes 3 minuten mee, spoel ze daarna koud.
  • Was de kropsla en dep het droog. Was de komkommer en ook de tomaatjes en de radijsjes. Schil met een dunschiller wat lange plakken van de komkommer. Halveer de tomaatjes en halveer ook de radijsjes maar laat een klein stukje groen zitten.聽Maak de dressing door de mosterd met de mayonaise, azijn en het water te mengen, breng het daarna op smaak met peper en zout.
  • Begin met het opbouwen van de Hollandse groentenbowl door de kropsla een beetje te scheuren en in een kom te doen. Leg de groentes soort bij soort bij elkaar in vakjes. Ik maakte van de wortel een soort roos door een rondje te maken en hier plakjes omheen te rollen. De komkommer rolde ik op en de zoete aardappel, de tomaatjes en de radijsjes legde ik mooi neer. Verdeel de dressing en de tuinkers over de Hollandse groentenbowl en dan is het klaar, eet smakelijk!

hollandse groentenbowlhollandse groentenbowl

2 thoughts on “Hollandse groentenbowl met geroosterde zoete aardappel

    1. Hi Onnita, super leuk dat je het gemaakt hebt en er een reactie op geeft! Yumm met zalm erbij lijkt me ook erg lekker, fijn dat de ode aan Holland heeft gesmaakt hihi! 馃檪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *