Bijgerechten, Dip, saus& smeersels, Fit en slank, Foodblogswap, Hapjes, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Koken van een ander, Recepten, Snacks

Gezonde kipnuggets met harissa yoghurt dip

Gezonde kipnuggets zijn heerlijk! Kipnuggets zijn stiekem altijd wel lekker maar of ze nou ook gezond zijn? Meestal niet! Af en toe lekker ongezond snacken is natuurlijk geen probleem maar als het ook gezond en minstens zo lekker kan, waarom dan niet?! 😀 Voor de foodblogswap mocht ik koken van de blog Domaine Malpas kookt, leuk! Ik volg haar al een tijd en heb regelmatig contant met Boor, de eigenaresse van de blog. Domaine Malpas is het kleinschalige vakantieverblijf in Zuid- Frankrijk die Boor en haar man runnen, zo leuk!

Ik heb een eigen twist aan haar kipnuggets gegeven door ze met havermout te maken en er een lekker frisscherp dipje bij te serveren. We aten dit op een heerlijke warme avond op het balkon, ultiem genieten en daar kan geen fastfoodketen tegenop haha! Deze kipreepjes zullen ook heerlijk smaken op een krokant broodje met wat ijsbergsla, de dip en wat paprikareepjes. 

Snack, Hapje, Bijgerecht, Hoofdgerecht met vlees

Aantal: bijgerecht voor 2 personen of snack voor meerderen

Dit heb je nodig:

  • 2 kipfilets
  • 6 el fijne havermout vlokken
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • snufje chilipeper
  • snufje zout
  • 1 ei, alleen het eiwit
  • 6 el yoghurt
  • 2 tl harrissa
  • zonnebloemolie

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilets in dunne, lange reepjes. Meng op een plat bord de havermout met de chili, het gerookte paprikapoeder en een beetje zout. Scheid het ei door het eigeel weg te laten, doe het eiwit in een kommetje omdat je hier de kipstukjes doorheen gaat halen.
  • Het paneren van de gezonde kipnuggets is heel simpel als je deze stappen volgt. Zet in volgorde neer: het bord kipreepjes, de eiwit, het havermout mengsel en daarna een leeg bord. Haal de kipreepjes eerst door het eiwit, hierna door de havermout en leg ze als laatst op het lege bord. Herhaal dit tot je alle reepjes hebt gehad.
  • Verhit een beetje zonnebloemolie in een grote koekenpan en bak de reepjes gaar en krokant. Maak in de tijd dat de kip bakt het dipje door de yoghurt met de harrissa te mengen en breng het daarna eventueel op smaak met wat zout. Serveer de kipnuggets met de dip, eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *