Hoofdgerechten zonder vlees, Recepten

Yoghurtomelet met paksoi en taugé

Paksoi is een bladgroente met witte stelen en groene bladeren. Het bevat veel vitamine C. 100 Gram paksoi is al zo’n 75% van de aanbevolen vitamine C op een dag, en bij vitamine A ligt dit zelfs op 149%. Paksoi werkt ontgiftend, ontstekingremmend, het is goed tegen hart-en kwaalziekten en het is een sterke anti-oxidant. Samen met cholesterolverlagende knoflook en eiwitopbouwende eieren is dit een gezond maaltje! Ik maakte het toen ik in m’n uppie thuis was en geen zin had om echt lang te koken, het is supersnel klaar! Ik had nog nooit yoghurt aan mijn omelette toegevoegd dus dit was een probeersel, maar ik vond het lekker, je krijgt er een luchtig omlette van. 

paksoi omelette

Vegetarisch hoofdgerecht

Aantal personen: 1 persoon recept

Dit heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 3 el yoghurt
  • 1 klein bosje paksoi
  • 1 klein uitje
  • 1 handje tauge
  • 1 teen knoflook
  • 4 el oestersaus
  • 1 el teriyakisaus
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

1. Was de paksoi en scheur het groene gedeelte van de stengels. Snijd het en houd het apart van elkaar. Snipper het uitje. Snijd de knoflook fijn. Kluts in een bakje de eieren met de yoghurt kort door elkaar met een vork.
2. Verhit wat olie in een ruime koekenpan en fruit de knoflook met de ui en het witte van de paksoi aan. Bak het ongeveer 5 min. Voeg hierna het groene van de paksoi en de tauge toe.
3. Verhit een tweede koekenpan met wat olie. Als de olie heet is voeg je het eimengsel toe. Doe een deksel op de pan en laat het garen tot de bovenkant van het ei droog is.
3. Voeg de oestersaus en teriyakisaus toe aan de groenten en meng dit even.
4. Leg het omelet op een bord en doe hier de groentes op en vouw het dubbel.

paksoi omelettepaksoi omelette paksoi omelette

4 thoughts on “Yoghurtomelet met paksoi en taugé

  1. Heb het vorige keer gemaakt, erg lekker. Nu weer, maar dan met wat gebakken garnalen, chalotje, champignons, beetje verse djahé en vers pepertje erbij. Gegeten met rijst. Heerlijk!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *