Bijgerechten, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Foodblogswap, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Wrapstaart, een lesje multitasken en de SWAP

Als ik mijn leven in 1 woord zou moeten omschrijven, zou dat op het moment dat ik dit typ druk zijn. Druk? Ja, druk. Op mijn nieuwe werk gaat het goed, ik leer steeds meer het type bedrijf kennen en denk dat ik hier een leuk en leerzaam jaar zal gaan krijgen. Ik werk wel echt heel wat uren en met breakdiensten ben ik zo 14 uur van huis af, en dan nog werken aan school.. pfff die school altijd. Over 1,5 week heb ik al mijn eerste Engels-examens, terwijl het sinds vandaag pas bekend is wat je ervoor moet leren of waar het überhaupt over gaat. Ik ben niet als rekenwonder gebeuren en dan zul je natuurlijk altijd zien dat je die ene leraar krijgt die niks uitlegt en nog net niet boos word als je met je ogen knippert.. pffff school… Blij als ik in mei weer een diploma erbij heb en mijn school gedag kan zeggen! 

Maar goed.. Met zo’n druk leven is het belangrijk te kunnen multitasken. Om een uitgebreide maaltijd te koken is het niet verkeerd verschillende dingen tegelijk te doen, dit scheelt een hoop tijd. Hierbij een klein lesje van mij, voor jou! Ik maakte mijn wrapstaart voor de Foodblogswap. Ik kookte van www.thermomixrecepten.com, de site van Jaqueline die dol is op haar thermomix en hier lekkere recepten mee maakt. Op werk hebben we ook een thermomix, handig voor het pureren van soepen, ijsmassa’s garen en nog veel meer! Toch deed ik thuis alles maar weer op de ouderwetse manier.. 🙂

homemade wrapstaart recept

Hoofdgerecht met vlees

Aantal personen: 4/6, maar ook lekker als leftover-lunch!

Dit heb je nodig:

  • 1 portie wraps
  • 400 g tomatensaus
  • 2 uitjes
  • 2 paprika’s
  • 285 g mais
  • 225 g kidneybonen
  • 250 g rundergehakt
  • 3 tenen knoflook
  • 1 tl oregano
  • 2 tl bruine basterdsuiker
  • 1 tl karwijzaad, gevijzeld
  • 0,5 tl cayennepeper
  • grote hand geraspte kaas
  • bakboter
  • zonnebloemolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

1. Zet het wrapsdeeg in elkaar en verwarm de oven voor op 200 °C. In tussentijd dat het deeg moet rusten begin je aan het uitlekken van de bonen en de mais en snijd je de ui en de paprika’s. Wikkel de knoflook in wat aluminium en pof het ca. 20 min. in de oven. Als de knoflook klaar is laat je de oven op 200 °C staan, deze hebben we zo weer nodig.
2. Rol van het deeg de bolletjes wraps en maak hier de kleinere bolletjes van. Nu word het spannend, we gaan met 3 pannen werken en tegelijk de wraps vormen. Rul je gehakt in wat bakboter. Fruit in een grote koekenpan de ui met de paprika aan. Rol ondertussen de bolletjes uit tot wraps (vergeet niet je werkbank en wrap te bebloemen) en bak deze 1 voor 1 als in dit recept.
3. Snijd de gepofte knoflook fijn. Als je ui en paprika aangefruit zijn voeg de knoflook, mais en bonen toe. Voeg na 2 min. ook de oregano, suiker, karwijzaad en de cayennepeper toe aan de groentes. Laat dit weer 2 min. meefruiten. Ga ondertussen door met de wraps en hou je gehakt in de gaten, voeg de tomatensaus toe wanneer het gehakt gaar is.
4. Voeg de groentes en het gehakt samen in de grootste pan en breng het op smaak met peper en zout. Als het goed is zijn nu je wraps ook klaar en kan je beginnen met het opbouwen van de taart. Ik gebruikte hier een ronde ovenschotel voor maar een echte taartvorm kan ook. Begin met een beetje saus, leg hier een wrap op, weer wat saus en stapel zo maar door tot het op is, eindig alleen wel met een laag saus, anders droogt je wrap uit. Bestrooi het met wat geraspte kaas en zet het voor ca. 15 min. in de oven. Snijd het met een kartelmes, zo valt het het minst snel uit elkaar.

wijn advies Wijn (w)advies:
Nieuw op Eten met Roos, wijn(w)advies! Ik hou wel van een droge witte wijn op z’n tijd, maar de rest is nog wat onbekend gebied, vandaar deze naam. Toch adviseer ik hier een Italiaanse rode wijn bij, vanwege de tomatensaus. Hier kan dus bijv. een Antinori Santa Cristina Toscana bij. Deze wijn komt uit Toscane, maar de wijn is geblend met de van oorsprong Franse cabernet sauvignon en syrah. Deze wijn is lekker bij pasta’s, pizza en varkensvlees vanwege zijn soepele, fruitige smaak.

homemade wrapstaart recept

homemade wrapstaart recept

1 thought on “Wrapstaart, een lesje multitasken en de SWAP

  1. Hai Roos,

    Leuk artikel en de wraptaart ziet er hartstikke lekker uit. Heeft vast heerlijk gesmaakt! Leuk te horen dat je ook met de Thermomix werkt! Ik blijf het een briljant apparaat vinden.

    Groetjes
    Jacq

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *