Witlof met spek en tomaatjes uit de oven is écht súperlekker! Het is sowieso al 1 van mijn favoriete groenten dus kon er weinig misgaan, het klonk al super lekker. Mijn moeder maakte dit recept naar aanleiding van een recept van de Lidl. Ze is alleen niet zo’n wijndrinkster dus dat hebben we weg gelaten en ook is de Parmezaan veranderd in jonge kaas. Ik vond het een dikke aanrader en zeker een plekje waard op Eten met Roos. Wat aardappels erbij en je hebt een complete maaltijd.
Hoofdgerecht met vlees, Bijgerecht
Aantal personen: 
Dit heb je nodig:
- 9 stronkjes witlof
- 250 g cherrytomaatjes
- 100 g plakjes ontbijtspek
- handje geraspte kaas
- scheutje olijfolie
- een bosje peterselie
- peper en zout
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de stronkjes witlof, snijd ze doormidden en snijd de harde kern aan de onderkant eruit. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de stronkjes 5 minuutjes op middelhoog vuur tot ze wat zachter zijn.
- Leg de stronkjes in een ovenschaal en leg de plakjes spek hierover. snijd de cherrytomaatjes doormidden en verdeel ze er ook over. Strooi als laatste de geraspte kaas erover en breng het op smaak met wat peper en zout.
- Zet de witlof ongeveer 20 minuutjes in de oven. Hak ondertussen de peterselie fijn. Wanneer de witlof goed gaar is strooi je de peterselie erover. Eet smakelijk!