Hotspots, Leiden

Restaurant Puur, puur uit eten in Leiden

Restaurant Puur

Adres: Pieterskerk Choorsteeg 9, Leiden

Website: https://puurleiden.nl/

Website Social Deal: https://www.socialdl.com/NVXRX

Restaurant Puur

Restaurant Puur ligt verborgen in 1 van de mooie pittoreske straatjes van Leiden..

Wanneer je een zijstraatje van de drukke winkelstraat De Breestraat ingaat kom je uit in een prachtig stuk van oud Leiden. Knusse, mooie huisjes, vele leuke restaurantjes en ambachtelijke winkeltjes en dan is daar Puur. Het past letterlijk helemaal in het straatje haha. Pure, eerlijke producten met een mooie smaak staan hier centraal.

Bij het voor- en hoofdgerecht is er steeds keuze uit een vis-, vlees of een vegetarisch gerecht..

Ik ben gek op vis maar eet het eigenlijk toch vrij weinig, vandaar dat ik bij beide gangen voor vis ga. Mijn voorgerecht bestaat uit een tartaar van makreel met een huisgemaakt toastje en gerookte mayonaise. De mayonaise smaakt geweldig bij het gerookte van de vis en de groentes maken het lekker fris.

M’n mams besteld de carpaccio met hazelnootdressing en Parmezaanse kaas. Ik proef een hapje en ook dit smaakt goed. Vaak vind ik carpaccio waterig van smaak maar dit vlees heeft een volle smaak, misschien dat dit ligt aan dat het vlees van het Herefordrund is maar.. Wie zal het zeggen haha.

Restaurant Puur

De tussengang bestaat uit en risotto met Parmezaanse kaas, champignons en een truffelsausje. Héérlijk! Ik bedoel, aan deze gouden combi kan weinig misgaan, tenzij de risotto niet goed bereid is. Gelukkig is deze mooi beetgaar. Erg machtig door alle volle en vette smaken maar de portie is dan ook vrij klein.

Na het tussengerecht gaat er even iets mis. Het duurt een tijdje voor we ons hoofdgerecht krijgen. We hebben geen haast en zitten lekker te kletsen maar toch krijgen we wel weer een beetje trek na 2 kleine gerechtjes. Een vriendelijke gastvrouw komt haar excuses aanbieden dat het zo lang duurt en bied ons een drankje aan van het huis. Kan gebeuren, ik vind het allang lief dat ze het opmerkt en het even komt melden in plaats van te doen alsof er niks aan de hand is.

Het hoofdgerecht bestaat uit een flinke portie heerlijke heilbot met aardappelmousseline en groentes..

Het dessert volgt lekker vlot na het diner en is goed van smaak! 3 Verschillende dessertjes in 1 glas.. Leuk! Wat tiramisu, koffieijs en aardbeitjes. We sluiten af met een muntthee en gaan voldaan naar huis.

De reden dat ik hier aanschoof was dat ik nu een paar maandjes blog voor Social Deal, super tof! Puur heeft momenteel een mooie deal op Social Deal. Zo koop je nu een 4 gangen diner voor €18,- ipv €34,- wat een korting is van 47%. Dat is nog eens mooi meegenomen haha. Bovendien heb je keuze uit verschillende gerechten, het is niet zo dat je een verplicht menu eet.

Restaurant Puur

De gezellige sfeer maakt Puur een plek waar ik zeker terug wil komen. Het bedienend persoon is vriendelijk en wanneer er bekend word dat bij het tafeltje naast ons iemand jarig is komt er tijdens hun dessert een feestelijk vuurwerkje op tafel. De zaak zit lekker vol tijdens ons bezoek watt ook altijd een goed teken is. Puur is van dinsdag tot zondag geopend voor diner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *