Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Pasta met saucijzen en peultjes

Pasta met saucijzen en peultjes verzon ik eigenlijk terwijl ik door de supermarkt liep. Ik had thuis nog wat volkoren pasta die ik als foodpost had ontvangen er hier wou ik iets mee maken. De smaak van de pasta vond ik trouwens lekker, ik had verwacht volkorenpasta stiekem niet zo lekker te vinden maar dit proef je niet echt. Een saucijs vind ik op z’n tijd wel lekker en peultjes zijn altijd goed. Chorizo hadden we nog liggen dus dat heb ik maar gewoon gebruikt. Eigenlijk heb ik gewoon wat dingen gecombineerd maar het beviel goed, warm is het gerecht erg lekker maar eventueel kan het ook de dag erna als pastasalade.  

Hoofdgerecht met vlees

Aantal personen: 4 pers

Dit heb je nodig:

 • 4 saucijzen
 • klontje margarine
 • 500 g passata (gezeefde tomaten)
 • 5 tomaten
 • 4 stengels lente ui
 • 50 g chorizo
 • 400 g volkoren pasta

Zo maak je het:

 1. Zet vast een pan met water en wat zout voor de pasta op en een kleiner pannetje voor de peultjes. Snijd de lente uitjes in ringetjes. Snijd de tomaten en de chorizo in blokjes en snijd de saucijzen horizontaal in. Om de saucijs zit vaak een velletje dat het bij elkaar houd, als het goed is kun je dit er nu aftrekken. Snijd de saucijzen hierna in stukjes.
 2. Smelt een beetje margarine in een grote bakpan en bak de saucijzenstukjes en de chorizo een paar minuten tot ze mooi kleuren. Voeg de passata toe en laat het 2 min pruttelen. Voeg dan de stukjes tomaat toe. Zet het vuur laag en laat verder pruttelen, de saus moet een beetje indampen.
 3. Houd ondertussen het water van de pasta in de gaten. Wanneer het water kookt, kook je de pasta beetgaar (zie de verpakking voor hoelang). De peultjes moeten 3 minuten geblancheerd worden maar ik zou dit pas doen als de pasta bijna klaar is, dan klopt je timing beter en is alles even snel klaar.
 4. Wanneer de pasta bijna klaar is blancheer je de peultjes. Giet ze af en spoel ze snel onder koud water, zo blijven ze knapperig en mooi groen. Doe ze in een bakje en giet nu de pasta af. Serveer de pasta met de saus en de peultjes. Ik at er nog wat courgettesalade bij, lekker veel groentes en door de pasta een prima bodempje voor een avondje in de sportschool!
pasta saucijs peultjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *