Brood, Recepten

Op de boterham: 3 x voor op brood

 Op de boterham kun je alles smeren. Hartig, zoet.. Je kunt alle kanten op. Op mijn verjaardag hebben we broodjes met kippensoep en daarbij wat salades gegeten. Nu had ik de salades ook in de supermarkt kant-en-klaar kunnen kopen, maar dit vond ik zo saai. Zelf aan de slag gaan met je eigen salades is veel leuker! Het is zo simpel waardoor je het voor de moeilijkheidsgraad niet hoeft te laten. Ik ging voor een eiersalade, gerookte kipsalade en ook een tonijnsalade voor op de boterham. Van bijna alles valt een lekkere salade voor op brood te maken, als je er maar een likkie saus door gooit haha. 😉

Brood

Aantal personen: de recepten zijn voor zo’n +/- 6 broodjes

Eiersalade

  • 5 eieren
  • tuinkers
  • knoflookpoeder
  • kerriepoeder
  • mayonaise
  • crème fraîche
  • tuinkers
  • peper en zout

Kook de eieren ca. 7 minuten. Pel ze en snijd ze daarna in kleine stukjes. Maak er een smeuïge massa van door er wat mayonaise en crème fraîche door te mengen. Maak het op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en kerriepoeder. Garneer met tuinkers.

op de boterham

Tonijnsalade

  • 2 blikjes tonijn
  • halve rode paprika
  • 1 kleine rode ui
  • el kappertjes
  • el zwarte olijven
  • mayonaise
  • zout en peper

Snijd de paprika in kleine reepjes en snijd ook de olijven in ringetjes. Hak de kappertjes fijn. Snijd daarna de ui in kleine stukjes. Laat de tonijn evt even uitlekken en meng het met wat mayonaise waardoor het lekker smeuïg word. Meng ook de paprika, ui en kappertjes erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.

op de boterham

Gerookte kipsalade

  • 2 gerookte kipfilets
  • halve rode paprika
  • halve appel
  • knoflookpoeder
  • paprikapoeder
  • mayonaise
  • crème fraîche
  • peper en zout
  • tuinkers

Snijd de kipfilets, paprika en ook de appel in blokjes. Meng het met wat mayonaise en crème fraîche en voeg daarna naar smaak wat peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder toe. Garneer met wat tuinkers waardoor het lekker kleurrijk word.

op de boterham
Follow on Bloglovin

1 thought on “Op de boterham: 3 x voor op brood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *