Op de boterham kun je alles smeren. Hartig, zoet.. Je kunt alle kanten op. Op mijn verjaardag hebben we broodjes met kippensoep en daarbij wat salades gegeten. Nu had ik de salades ook in de supermarkt kant-en-klaar kunnen kopen, maar dit vond ik zo saai. Zelf aan de slag gaan met je eigen salades is veel leuker! Het is zo simpel waardoor je het voor de moeilijkheidsgraad niet hoeft te laten. Ik ging voor een eiersalade, gerookte kipsalade en ook een tonijnsalade voor op de boterham. Van bijna alles valt een lekkere salade voor op brood te maken, als je er maar een likkie saus door gooit haha. 😉
Brood
Aantal personen: de recepten zijn voor zo’n +/- 6 broodjes
Eiersalade
- 5 eieren
- tuinkers
- knoflookpoeder
- kerriepoeder
- mayonaise
- crème fraîche
- tuinkers
- peper en zout
Kook de eieren ca. 7 minuten. Pel ze en snijd ze daarna in kleine stukjes. Maak er een smeuïge massa van door er wat mayonaise en crème fraîche door te mengen. Maak het op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en kerriepoeder. Garneer met tuinkers.
Tonijnsalade
- 2 blikjes tonijn
- halve rode paprika
- 1 kleine rode ui
- el kappertjes
- el zwarte olijven
- mayonaise
- zout en peper
Snijd de paprika in kleine reepjes en snijd ook de olijven in ringetjes. Hak de kappertjes fijn. Snijd daarna de ui in kleine stukjes. Laat de tonijn evt even uitlekken en meng het met wat mayonaise waardoor het lekker smeuïg word. Meng ook de paprika, ui en kappertjes erdoor en voeg naar smaak zout en peper toe.
Gerookte kipsalade
- 2 gerookte kipfilets
- halve rode paprika
- halve appel
- knoflookpoeder
- paprikapoeder
- mayonaise
- crème fraîche
- peper en zout
- tuinkers
Snijd de kipfilets, paprika en ook de appel in blokjes. Meng het met wat mayonaise en crème fraîche en voeg daarna naar smaak wat peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder toe. Garneer met wat tuinkers waardoor het lekker kleurrijk word.
Ziet er heerlijk uit, ga een keer de tonijnsalade proberen met stukjes paprika klinkt goed!