Kokspraat, Kookboeken, Reviews

Matt Preston’s kookboek, recepten die je populair maken

Matt Preston is 1 van de juryleden van Masterchef Australië en natuurlijk kan deze man heel goed koken. In het Matt Preston kookboek beschrijft hij een aantal van zijn geheime recepten en wie wilt nou niet weten hoe de master dit doet? 🙂 Ik heb dit boek al een tijd en blader er weleens doorheen maar aangezien ik er laatste een héél lekker recept uit heb gemaakt besloot ik er een boekreview van te maken! Het mag dan wel niet net nieuw in de winkels liggen maar dit boek is het kopen waard!

 

matt prestonmatt preston

Het boek begint met een voorwoord en hierna zijn er wat leuke lijstjes met manieren rondom een goede gast zijn. Manieren qua eten, drankjes en tafelmanieren. Super leuk! Het boek is in verschillende onderwerpen verdeeld en elk kopje heeft z’n eigen lekkere recepten. Zo vind je bij de ontbijtrecepten o.a. Midden- Oosterse rijstpudding en ook ‘een broodje gehakt dat niet grijs is’. Het boek is geschreven met humor, de titels van de gerechten zijn lekker spontaan. Zo is een een salade die heet ‘Een pastasalade? Echt niet!.. Een sobanoedelsalade!’. Ook is er de ‘Geen klassieke quiche Lorraine met kaas en courgette’ en de ‘Een nogal tijdrovende citroen-merengue taart’. Lachuu! Voor de afwisseling zijn er ook normale titels als ‘Kokosgeleitjes’ of ‘Kipworstjes met geroosterde broodpudding’. Klinkt het allemaal niet heerlijk?! Elk recept is voorzien van een mooie foto die je doet kwijlen, wat een prachtige plaatjes!

 

De regels van Matt Preston zijn simpel:

  1. De recepten moeten makkelijk& maakbaar zijn
  2. 99% Van de ingrediënten moet in elke supermarkt te koop zijn
  3. Pasta salades zijn ten strengste verboden, volgens mij houd deze man niet van koude pasta haha!

Sommige recepten bevatten veel ingrediënten maar over het algemeen valt het wel mee. De recepten hebben invloeden vanuit verschillende landen, leuk! Ik maakte een aardappelsalade met sticky bacon en knapperige maïs en dit was echt heerlijk, het recept hiervan vind je hier. Het volgende recept dat ik uit dit boek ga maken is denk ik de boterkip, deze ziet er ook heel goed uit!

Het boek is o.a. hier te koop voor €24,95

matt preston

 

matt preston

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.