Bijgerechten, Dip, saus& smeersels, DIY; Dit doe je voortaan zelf!, Hoofdgerechten, Hoofdgerechten met vlees, Recepten

Lamsrack uit de oven met Salsa verde

Lamsrack uit de oven met salsa verde. Klinkt als flink uitpakken toch?! Voordat het vlees de oven in gaat moet je even wat voorbereiden maar wanneer het gaart heb jij je handen vrij voor wat bijgerechten. De salsa smaakt heerlijk fris bij de lamsrack, wat een heerlijk gerecht voor in de lente!

Lamsvlees word niet vaak in de doordeweekse keuken gebruikt. Om te bekennen maak ik het überhaupt haast nooit. Ik moet me altijd even over de typische ‘boerderijgeur’ van het vlees zetten maar wanneer ik het proef ben ik weer blij haha. Ik ontving deze lamsrack in de foodybox van Kroon op het Werk en gebruikte ook de zwarte knoflook uit de box in de salsa. Het vlees komt van LeJean, een geweldige vleesleverancier waar ik al eerder deze Oosterse black angus steak mee maakte. De zwarte knoflook is gefermenteerd waardoor het extra anti-oxidanten in zitten. De knoflook is geurvrij maar wel vol smaak, ideaal!

Dit heb je nodig:

  • 3 tl kappertjes
  • 1 bakje bladselderij
  • 2 takjes munt
  • 1 teen (zwarte) knoflook
  • 1/2 citroen, het sap
  • 2 ansjovis filets
  • 1 dl olijfolie extra vierge+ een extra scheutje
  • grofgemalen peper en zout
  • een lamsrack van ca. 8 koteletjes

Zo maak je het:

  • Hak de bladselderij en de munt fijn. Maal de kruiden met de olijfolie, ansjovis, het citroensap, knoflook en de kappertjes in een keukenmachine. Mocht je geen keukenmachine hebben kun je alles heel fijn hakken en door elkaar roeren, je structuur zal hierdoor wel wat grover worden.
  • Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontvlies de lamsrack. Aan de achterkant loopt tussen de botjes een soort wit vlies. Snijd dit met de punt van een scherp mes er voorzichtig uit. Bestrooi de lamsrack aan beide kanten met flink wat peper en zout.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ovenbestendige pan. Braad de lamsrack aan alle kanten mooi goudbruin en zet daarna het vuur uit. Doe een thermometer in het vlees en zorg dat de punt van de naald in de kern van het vlees zit. Zet het vlees hierna in de oven.
  • Wanneer je van rood lamsvlees houd, haal je de lamsrack uit de oven bij 50 °C. Wil je het vlees liever rosé (medium) gaar je het door tot 55 °C. Ik heb mijn lamsrack tot 53 graden laten garen.
  • Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat het 10 minuutjes rusten. Snijd hierna de koteletten los van elkaar. Mocht je niet alle salsa hebben gebruikt kun je dat er bij serveren, eet smakelijk!
lamsrack uit de oven

1 thought on “Lamsrack uit de oven met Salsa verde

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *