Kapsalon eet ik eigenlijk alleen na het stappen dus het werd tijd om dit eens thuis te maken. Ik gebruikte wat basic sla ingrediënten maar gebruik vooral wat je zelf lekker vind! Ik vond de zelfgemaakte versie veel lekkerder dan die kleffe patat en slappe sla die je bij de meeste tentjes geserveerd krijgt!
Hoofgerecht met vlees
Aantal personen:
Dit heb je nodig:
- 300 g shoarma
- 2 flinke handen friet
- sla
- 1/4 ui
- 1 tomaat
- 1/4 komkommer
- 1 hand geraspte kaas
- bakboter
- knoflooksaus
Zo maak je het:
1. Verwarm je frituur voor op 180°C en de oven ook op dezelfde temperatuur. Bak de shoarma in wat bakboter half gaar, het gaart zo verder in de oven.
2. Frituur de patat tot het goed knapperig is en bedek hier een ovenschaal mee (doe je dit knapperig genoeg, krijg je van die kleffe patat). Verdeel de shoarma over de patat en bedek het met wat geraspte kaas. Zet het voor ca. 7 min in de oven tot de kaas is gesmolten. Snijd ondertussen de tomaat en de komkommer in blokjes en de ui in halve ringetjes. Als de sla nog niet gesneden is, snijd deze dan in grove stukjes.
3. Als het uit de oven is verdeel je de ui, sla, komkommer en tomaat over de kaas. Serveer het met knoflooksaus.
Drink hier vooral geen wijn bij, maar een groot glas frisdrank met ijsklontjes of evt. een biertje.

Nu 35 graden zin in wat lekkers en makkelijk. Toppie recept