Hotspots, Woubrugge

Hotspot: Disgenoten in Woubrugge

Disgenoten
Raadhuisstraat 2
2481 BE Woubrugge
0172 518 103     
http://www.disgenoten.nl

Disgenoten is voor mij geen onbekend restaurant, ik heb er in 2014 een jaar stage gelopen toen ik mijn koksopleiding deed. Toen ik net klaar was met mijn stage schreef ik er al dit stukje over en toen ik er een jaar later ging eten schreef ik dit. Zo grappig dit terug te zien, m’n foto’s zien er echt niet uit en ik schrijf ook helemaal niet duidelijk, je ziet zo dat het door een heel jong persoon geschreven is haha. Maar goed, iedereen begint als amateur toch?! Wie weet denk ik over 3 jaar ook wel weer zo over de manier hoe ik nu schrijf en fotografeer, super leuk eigenlijk om zo vooruitgang te zien.

Toen ik bij Disgenoten werkte begon ik net met Eten met Roos, wat is er veel gebeurd in die tijd.. Ik ging er weer een keertje eten met mijn moeder en oma. Ergens vond ik het een beetje spannend, wat nou als ze me helemaal niet meer herkende of dat alle bekende van die tijd er niet meer werkte.. Of wat nou als ze dachten dat ik nu die arrogante ‘Eten met Roos review mevrouw’ was..

disgenoten

Die zenuwen waren nergens voor nodig.

Michel, de chef/ eigenaar herkende me meteen en terwijl we een praatje maakte in de keuken leek het alsof ik niet weg was geweest, het was nog steeds dezelfde oude vertrouwde keuken alleen dan met wat nieuwe aanpassingen. Wat is het eten bij Disgenoten geweldig, écht! Ik zou dit zeker niet schrijven als het niet zo was, dat ik er heb gewerkt heeft hier niks mee te maken.

We schoven aan bij een leuk tafeltje aan het raam, het was nog redelijk druk voor een doordeweekse dag. Bij het opnemen van de drankjes gaat er even iets mis, we krijgen 2 verkeerde drankjes. Nadat we dit aangeven krijgen we de goede drankjes en ondertussen kijken we watertandend naar de menukaart. Zoveel goeie keuzes om uit te kiezen maar ik ga voor een kalfstartaar als voorgerecht, zeebaars als hoofdgerecht en een rood fruit dessert.

Disgenotendisgenoten

Het eten..

Voor we het voorgerecht krijgen staan er wat olijfjes op tafel en de gazpacho amuse die we krijgen is een goede start. Er ligt ook een botertje klaar met een botermesje alleen het brood was nergens te bekennen. Beetje onduidelijk of we dit nou moeten bestellen of niet maar we wachten rustig af op het voorgerecht. De kalftartaar word geserveerd met cornichons, een rode peper mayonaise, een crostini en allemaal kleine garnituurtjes. Super lekker! Ik hou sowieso echt van tartaar maar de pittigheid van de mayonaise gaat er heel mooi bij.

De zeebaars word geserveerd met zeekraal en een gember- limoendressing, hmm! Wanneer ik vis in een restaurant bestel ben ik toch altijd een beetje huiverig. Voor je het weet krijg je een doorgebakken vis of een flubberig huidje eraan. Het zilte van de zeekraal is heel lekker bij de dressing. Het huidje is mooi krokant gebakken, precies zoals ik het lekker vind!

Het dessert van rood fruit, ijs en sayabon is fantastisch! Ook de rest van de tafel geniet bij elke gang. DeDe tonijntartaar van mijn moeder en oma smaakt goed en de tournedos als hoofdgerecht ziet er ook heel lekker uit. Alle gerechten kloppen gewoon qua smaak en opmaak. We hoeven geen 1 keer peper of zout erbij te pakken want alles is mooi op smaak. Ik ben de enige wijndrinker aan tafel maar de bediening stelt graag een bijpassende wijn voor bij elk gerecht. Zo fijn als de bediening daarin mee wilt denken. Zo voorkom je een misser wanneer de wijn totaal niet bij het gerecht smaakt.

Wachten word beloont

De wachttijden op de gerechten waren steeds wel erg lang. Er zat een groep in de zaal en ik denk dat de keuken het daardoor wat zwaar had. Een groep in 1 keer meegeven is veel werk en ze stonden maar met 2 koks in de keuken, dit zou alleen niet ten koste moeten gaan van de andere gasten. Gelukkig was het het wachten waard, alle gerechten zijn heerlijk, het ziet er steeds opnieuw uit als een plaatje en de bediening is vriendelijk en professioneel. Op die paar schoonheidsfoutjes was het een super geslaagd diner, ik zou zeker niet voor die paar dingetjes wegblijven. Disgenoten is alle dagen geopend en is open voor lunch en diner.

Wat een lekkere avond was dit! Lekker eten, mooie wijnen en goed gezelschap, hmm! Disgenoten, ik zie vast wel weer, en dan… Dan neem ik m’n camera mee om eens écht mooie foto’s te maken zodat ik over jullie kan blijven schrijven haha!

disgenoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *